Od prihoda BMW M2 največji zagrizenci držijo pesti za uresničitev dirkalno usmerjene različice, ki bi predstavljala naslednika E46 M3 CSL.

BMW si je za svoj stoti rojstni dan podaril še eno darilo: koncept BMW 2002 Hommage, predstaljven na letošnjem Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ki s svojimi kompaktnimi dimenzijami ter ultra-športnimi  in ostrimi linijami predstavlja vpogled v prihodnost majhnih športnikov.

m2-csl

Vodja oblikovanja pri BMW, Adrian Van Hooydonk je že v začetku leta 2015 govoril o avtomobilu, ki bi se zgledoval po E30 M3. Adrian seveda ni povedal točno kateri model ima v mislih,  največja verjetnost pa je, da je to M2 CSL. Njegovo oblikovanje bo najverjetneje ohranjalo klasičen izgled lahkega športnega Coupeja: razširjeni blatniki, zadnji spojler in ostali aerodinamični dodatki bi že na daleč prikazovali dušo in karakter “Coupe Sport Lightweight” vozil.

m2-csl-topspeed

Seveda tudi meni prva asociacija steče proti M2 z bolj brutalnimi lastnostmi, kot je drastično zmanjšanje teže in povečanje zmogljivosti. Vse to zaenkrat le sanjarjenje, saj večina Hommage konceptov le predstavlja ideje oblikovanja in ne dejanske napovedi prihajajočih modelov, vseeno pa upanje umre zadnje, kajne? Konec koncev je 2002 Hommage zelo očitno osnovan na BMW seriji 2, poleg tega pa po navedbah BMW pa predstavlja moderno upodobitev 2002 Turbo – vozila, ki je pravi pionir nadpovprečnih športnikov. Vse te dvojke v imenih pomenijo, da Hommage res cilja na kompaktni Coupe, upajmo torej na M2 CSL, katerega številke bi se lahko gibale okoli 400 KM, s katerimi bi lahko kljuboval svoji novi konkurenci: Porsche Caymanu GT4.

bmw-2002-hommage (7)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code