Lansko jesen sta prenovo doživela BMW X5 M in X6 M, govora o morebitni M izvedbi X3 pa je bilo bolj malo, čeprav bi osnovni model služil za dobro platformo zmoglivejši različici.

Seveda pomankanje informacij ne zaustavi računalniških oblikovalcev, ki svojo domišljijo zlijejo na predelovanju originalnih fotografij F25 X3. Tokrat je bavarski SUV upodobil samostojni oblikovalec X-Tomi. Upodobitev prikazuje nekaj sprememb na sprednjem in zadnjem odbijaču, vozilo ima povečane zračne reže, nove stranske pragovi in M aluminijasta platišča. Nekaj sprememb so prejele tudi ledvičke, zadaj pa takoj opazimo značilne M štiri izpušne cevi.

[sam id=”14″ codes=”true”]

Po zadnjih novicah bi se pobožne želje ljubiteljev X3 lahko uresničile, saj je direktor M oddelka, Franciscus van Meel komentiral, da bi bila to dobra prodajna poteza. Kaj se bo skrivalo pod pokrovom še ni jasno, največ možnosti pa je, da bo uporabljal 3,0-litrski šestvaljnik, ki bo proizvedel okoli 310 kW moči. Ne smemo pa pozabiti, da je na trgu že alternativa za pomankanje X3 M modela, imenuje se Alpina XD3 Biturbo, ki ponuja boljšo zmogljivost in prefinjeno posodobitev zunanjosti.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code