Prenovljena generacija modela i8 naj bi predstavljala bolj napreden pogonski sklop z daljšim električnim dosegom in najnovejše asistenčne sisteme. Različica i8 S pa naj bi se pohvalila z zmogljivejšim pogonskem sklopu.

Medtem, ko je BMW i8 Roadster načrtovan za uradno predstavitev na Los Angeles avto show-u proti koncu tega meseca, so ”paparazzi” fotografi med testiranjem ujeli i8 Coupe izvedenko. Med testiranjem je bil slednji opažen v Nemčiji,  ker pa vseeno nosi nekaj kamuflaže, se sprašujemo, ali gre za prenovljeno generacijo modela i8 ali za nekoliko zmogljivejšo različico i8 S. Po odzivu na svetovnem spletu, je večina mnenja, da gre za slednjo, saj ima opažen testni primerek nekoliko bolj izrazit sprednji podaljšek odbijača (splitter), diskreten ”spojler” na prtljažnih vratih in agresiven sprednji pokrov.

BMWBLOG-bmw-i8-i8s--spy-photos-los-angeles (9)

Kljub temu, da ne vemo za katero različico gre, bo imel prenovljen i8 vsekakor bolj napreden pogonski sklop, ki naj bi razvil 313 kilovatov, različica i8 S pa naj bi razvila 335 kilovatov in se pohvalila z bolj športno nastavljenim podvozjem.  BMW je sicer zaenkrat še zelo skromen z informacijami, a govorice pravijo, da naj bi prenovljena generacija predstavljala večjo litij-ionsko baterijo kapacitete 14 kWh. To pomeni, da se nam obeta podaljšan električni doseg kilometrov iz trenutno skromnih 24 kilometrov po EPA standardu na nekoliko več.

Prenovljeni i8 in i8 S lahko sicer pričakujemo v naslednjem letu, prav zagotovo pa bo BMW več informacij razkril že na dogodku v Los Angelesu konec tega meseca.

 

Fotograf: CarPix for CarScoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code