Bitka se nadaljuje: kateri štirikolesni pogon je boljši – BMW xDrive ali Audi Quattro?

0
Zadnje kar potrebuje debata o BMW xDrive in Audi Quattro je bencin na goreč ogenj. Kljub temu, da tema trenutno ni tako aktualna pa vsekakor bitka še ni končana. Torej, kateri je boljši?

Gre za zelo pomemben boj, saj sta tekmeca BMW in Audi. Konkurenta, ki se rada postavita drug drugemu ob bok. Ljudje bomo vedno želeli vedeti kateri lahko prekosi drugega, zato je primerjava njunih štirikolesnih pogonov zelo dobra iztočnica za začetek spopada. Skozi leta smo videli različne spopade z različnimi končnimi izidi. Iz različnih posnetkov je težko razbrati kateri sistem je zares bolj dovršen. Sami menimo, da je bavarski xDrive sistem, ki nekoliko hitreje odreagira na določeno situacijo.

Test, ki si ga lahko ogledate je pravzaprav zelo fascinanten, saj imeta vozili v istem trenutku na valjih kar tri kolesa, kar pomeni, da mora za premik avtomobila poskrbeti zgolj eno kolo. Testirano je naslednje: sprednji dve kolesi na valjih, bočni dve kolesi na valjih, diagonalni dve kolesi na valjih in tri kolesa na valjih.

Za začetek morata vozili speljati le z zadnjimi kolesi na valjih, kar opravita brez brez problema. Občutno težji pa postane test proti koncu, kjer se BMW iz “okov” reši precej hitreje kot Audi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code