Napredna digitalna doba revolucionarno deluje tudi na avtomobilsko področje. Tudi BMW bo programsko opremo svojih vozil posodabljal kar s posodobitvami preko internetne povezave, kar bo občutno olajšalo posodabljanje sistema.

BMW bo sledil zgledu Tesle in bo zato uvedel posodobitve programske opreme kar preko internetne povezave. Po besedah člana odbora, Iana Robertsona naj bi se to zgodilo precej kmalu.

Podjetje iz Čikaga, ki zaposluje 300 ljudi razvija način kako posodobiti BMW aplikacijo in celoten sistem kar preko internetne povezave. Tega seveda ne želi deliti s konkurenco, kjer je potrebno za posodobitve oditi na pooblaščeni servis, kjer mojstri posodobijo programsko opremo.

vision-next-100-peking (26)

Robertson je zato obljubil, da BMW dela na poprodajni revoluciji, kjer se bo občutno izboljšala povezljivost. “Trdo smo delali, da smo izboljšali poprodajno izkušnjo pri naših prodajalcih. A za mnoge stranke je obisk prodajnega salona oz. servisa še vedno nevšečnost. Zamislite si torej čas, ko vaš avtomobil ni v uporabi – naprimer ponoči – v tem času pa BMW serviserji opravijo dela na vašem vozilu in vas le-ta v perfektnem stanju čaka zjutraj na domačem dvorišču.”

BMW aplikacija Connected Drive že sedaj daje nadzor nad navigacijo, klimatsko napravo in zaklepanjem vozila. Robertson razkriva, da bo BMW v bližnji prihodnosti sodeloval s podjetji kot je Amazon in bo povečal možnost upravljanja na daljavo. “Naš cilj je celotno poprodajo narediti brezhibno in nevidno,” je povedal Robertson.

Prav tako je razkril, da bodo napredne baterije najverjetneje izpodrinile tehnologijo gorivnih celic. S trdnimi baterijami, ki kažejo dobre rezultate v laboratoriju bi tako po pričakovanjih lahko povsem izpodrinili in ukinili gorivne celice.

new-idrive

Robertson priznava, da je BMW s prodajo električnih vozil kot sta i3 in i8 začel bolj skromno, saj so v treh letih prodali skupaj 100,000 vozil, prav takšno številko pa želijo ponovno doseči le v letošnjem letu.

Prihaja posodabljanje programske opreme preko internetne povezave v več novih modelov? Je to po vašem mnenju dobra stvar?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code