Odkar je BMW pričel s proizvodnjo in naznanil specifikacije električnega i8, so ga vsi želeli primerjati z ostalimi športnimi kupeji, ki imajo približno enako zmogljivost, to pa pomeni tudi neizogibno primerjavo z Porsche 911. 911 je že nekaj časa poznan v svetu avtomobilizma, kot standard zmogljivosti in užitka v vožnji, kar pomeni, da je težko […]

Odkar je BMW pričel s proizvodnjo in naznanil specifikacije električnega i8, so ga vsi želeli primerjati z ostalimi športnimi kupeji, ki imajo približno enako zmogljivost, to pa pomeni tudi neizogibno primerjavo z Porsche 911. 911 je že nekaj časa poznan v svetu avtomobilizma, kot standard zmogljivosti in užitka v vožnji, kar pomeni, da je težko premagljiv, saj za svojo ceno ponuja zelo veliko.

911 Carrera pod pokrovom motorja skriva 3,4-litrski motor, ki proizvede 350 konjskih moči, kar pomeni, da je nekoliko šibkejši v moči v primerjavi z 362 konji BMW i8, tudi navora ima več, Poršejevih 390 Nm se ne mora kosati z 570 Nm pri BMW.

Problem nastane, ker to ni pravična primerjava, ekipa EVO namreč ni primerjala vstopnega modela, temveč Carrero S s športnim paketom. To pomeni, da ima slednja 430 konjskih moči in 440 Nm navora in PDK menjalnik. Posledično je, vsaj na papirju, Porsche od BMW do stotice hitrejši za 0,4 sekunde. Kako se torej BMW i8 obnese proti 70 KM močnejši Carreri? Odgovor vas čaka v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code