Računalniški umetnik je upodobil koncept, ki združuje BMW podznamko i (električna in hibridna vozila) ter športna vozila BMW M2. Oglejte si kakšna bi lahko bila prihodnost.

Umetnik si je zamislil avtomobil, ki je osnovan na BMW seriji 2 oz. natančneje na modelu BMW M2. A pri tem vozilu je nekaj prav posebnega. Združuje namreč mogočnost oddelka BMW M ter futurizem in naprednost podznamke BMW i, kar pomeni, da je avtomobil stoodstotno električen, a v sebi vseeno skriva prave gene BMW M vozil.

Ker se v avtomobilski industriji vse osredotoča na električno prihodnost je prav, da o tem razmišlja tudi BMW, pa čeprav pri svojih športnikih.

bmw-im2-render (12)

Prikazani koncept bi bil lahko začetek povsem nove serije vozil, ki bi združevala izkušnjo električne športnosti, prav tako pa bi bilo vozilo zmožno avtonomne vožnje.

Že ime BMW iM2 razkriva, da je vozilo sestavljeno iz treh ključnih zasnov:

  • i – električna serija vozil kot sta BMW i3 in i8, ki predstavljata futuristično naprednost z električnim pogonom, progresivno tehnologijo in trajnostno mobilnostjo,
  • M – športna serija vozil kot so BMW M2, M3, M4, M5, M6 in drugi M izdelki, ki predstavljajo visokozmogljiva športna vozila uporabna na cesti in dirkališču,
  • 2 – model v BMW ponudbi, BMW serije 2 oz. BMW M2, kar predstavlja malega in zelo okretnega športnega kupeja s pravim dirkaškim DNA.

Pri tem konceptu gre za majhno, okretno, lahko in zabavno vozilo, ki uporablja agresiven BMW izgled. Poudarek vozila je na dobri vodljivosti in fenomenalnih voznih lastnostih. Ker gre za športno električno vozilo so ledvičke spredaj nameščene le zaradi prepoznavnosti, sicer pa so zaprte, saj potrebe po hlajenju ni.

Za optimalen oprijem vozilo koristi pomoč pametnega štirikolesnega pogona xDrive.

Oglejte si fotografije in 3D prikaz tega obetavnega futurista.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code