BMW serije 2 je z modelno različico 2017 iz avtomobila napravil pravo zver. Seveda govorimo o BMW M240i!

M240i je namreč prejel novi 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor B48. Pravzaprav gre za nekoliko prilagojen motor iz M235i, ki pa po novem sega globoko v teritorij najmanjšega izmed BMW M – M2.

M240i z novim motorjem ponuja 340 konjskih moči in 500 Nm navora, BMW M2 pa 30 konjskih moči več (370 KM) in nekoliko manj navora (465 Nm). M2 ima še prednost hitrejšega menjalnika, saj za razliko od 8-stopenjske avtomatike v M240i M2 uporablja 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik.

bmw-m240i-m2-comparison (1)

Nas pa bolj kot številke na papirju zanima resnična primerjava, kjer se ob bok postavita M240i in M2. Spodnji videoposnetek prikazuje prav to, primerjavo pospeševanja med omenjenima modeloma. Namesto zunanjosti vozil pa vidimo samo instrumentalno ploščo.

Na začetku BMW M2 res prevzame vodstvo, a ga pri hitrosti okrog 180 km/h M240i dohiti in celo prehiti. Žal v videu ne vidimo v kakšnih razmerah sta bili obe vozili testirani, pa vendar lahko vidimo, kako zelo sta si dve športni predstavnici blizu ko pride do pospeševanja.

bmw-m240i-m2-comparison

Če torej razmišljate o nakupu novega športnika lahko z nakupom M240i prihranite kar nekaj denarja. Pa vendar ima M2 nekatere prednosti, ki jih je potrebno upoštevati in so pomembne. Podvozje pri M2 je veliko bolj trdo in športno naravnano, kar prispeva k še bolj dinamični in suvereni vožnji skozi zavoje. Razlika je tudi v omejenem zdrsu diferenciala, kar pomeni, da je M2 veliko boljši avtomobil za nadzorovano drsenje skozi ovinek ali po domače drift. Seveda pa je tukaj še izgled, kjer M2 po mojem mnenju definitivno zmaga, saj so agresivne športne linije, velika platišča in ubijalska Long Beach Blue barva prava kombinacija za malega športnika.

Kmalu prihaja tudi nadgrajena različica M2, ki je bila že opažena na cesti. Katerega bi izbrali vi? Pravega malčka M ali led podmladek oddelka M Performance?

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code