BMW M5 ali aktualni Porsche 911 Turbo S?

0
Prazna letališka pista in dva pošastna stroja. V tokratnem videu se borita Porsche 911 Turbo S in predelan BMW M5.

Med avtomobilskimi entuziasti, je možno pogosto slišati, da je 911 Turbo S vedno eden najhitrejših avtomobilov na svetu, a Porsche je letos presegel samega sebe. Do sedaj je najnovejši model 911 Turbo S zmagal v prav vsaki dirki angleškega CarWowa, kar je ustvarjalce pripeljalo do tega, da so posegli po ultimativnem 1000 »konjskem« BMW M5, katerega so predelali pri Evolve Automotive – britanskem podjetju, ki se specializira v predelavah (Evropskih) športnih avtomobilov.

Že skoraj deset let »tunerji« izčrpavajo noro moč iz 4,4-litrskega nemškega V8 motorja z dvema turbinama. Aktualen F90 pa ima celo pogon na vsa štiri kolesa. Zvok, ki ga producira »Stage 3« iz strani Evolve, je brutalen. Predelava pa vključuje ‘downpipe’ sistem, posodobljene kovane bate, hibridni turbini in očiten »remap« motorne elektronike.

Toda ali je najmočnejši M5 na otoku dovolj, da premaga aktualnega Porscheja 911 Turbo S, ki ima »le« 650 »konjskih moči«? Govora je o enemu izmed najboljših celostno zasnovanih avtomobilov vseh časov, ki vas lahko izstreli do stotice v 2,7 sekundi!

Kot je bilo pričakovano je, 1000-konjska zver – ki tehta skoraj dve toni – začela nekolike slabše, saj je na (zadnji) dve kolesi enostavno nemogoče sprostiti toliko surove moči naenkrat, oprijema je več kot očitno zmanjkalo. Kljub vsemu pa je BMW M5 na cilj prišel prej kot zastavonoš iz Stuttgarta, razlika je bila zaradi slabšega štarta le tri desetinke sekunde.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code