BMW M5 dokazano hitrejši kot E63 S AMG na asfaltu in snegu!

0
Ja, novi BMW M5 je očitno hitrejši od močnejšega konkurenta iz Stuttgarta. Kaj obeta šele M5 s paketom Competition ...

Po svetovnem spletu je zaokrožil val razprav glede teh dveh nemških športnih zastavonoš. Kateri je hitrejši? Kateri je boljši? Oba avtomobila sta brez dvoma vrhunska, tehnološko izpopolnjena in izredno hitra!

Mercedes-Benz E63 S AMG

Premore 4,0 litre velik agregat V8, ki razvije maksimalno moč 612 konjskih moči in 850 Nm navora. S pametnim štirikolesnim pogonom 4Matic+ je mogoče izklopiti prenos moči na sprednji kolesi in tako vso moč poslati na zadnji kolesni par. A pri šprintu na ravnini je vsekakor bolj uporaben štirikolesni pogon, ki veliko limuzino iz mesta do 100 km/h izstreli v 3,4 sekunde.

BMW M5

Za razliko od Mercedesa BMW ponuja nekoliko večji, 4,4-litrski agregat V8, ki pa razvije nekoliko manj moči; okroglih 600 konjskih moči in 750 Nm navora. Kot Mercedes je tudi BMW ponudil izklopljiv štirikolesni pogon M xDrive, ki lahko s prenosom moči le na zadnja kolesa poskrbi za veliko zabave, ob vklopljenem štirikolesnem pogonu pa daje pravo stabilnost in varnost na cesti. Kot konkurent tudi M5 do stotice potrebuje le 3,4 sekunde.

Nedavno je spletna revija Carwow ob bok novega BMW M5 postavila njegovega zloglasnega konkurenta; Mercedes-Benz E63 S AMG. Po dveh poskusnih izstrelitvah je AMG pokazal premoč.

Medij The Motorist iz Južne Afrike je tokrat želel sam preizkusiti te dve športni limuzini, to pa so za vse željne odgovora tudi posneli. Rezultat je bil tokrat povsem nasproten, saj je BMW M5 v obeh primerih brez težave premagal hitrega AMG.

Redakcija TopGear pa se je prav s tema avtomobiloma odpravila na daljni sever, kjer so preizkusili pospešek z mesta na zasneženi oz. poledeneli površini. Tudi tukaj se je BMW M5 izkazal bolje in prvi prispel na cilj.

Nedvomno bomo v prihajajočih dnevih še videvali podobne primerjave, ki pa bodo pokazale tudi različne rezultate. Kateri je glede na oba posnetka zmagovalec po vašem mnenju?

Pospeševanje na zasneženem in poledenelem si oglejte TUKAJ!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code