BMW M550i xDrive je vsekakor ena najbolj impresivnih serij 5 do sedaj. Izdelal jo je BMW, nadgradil oddelek BMW M in prav v sodelovanju je M550i xDrive dosegel impresivne rezultate, ki bo navdušil praktično vsako stranko.

Marca 2017, le en mesec po začetku prodaje nove serije 5 bo kupcem na voljo tudi ta mogočna serija 5 – BMW M550i xDrive. S prihodom na trg bo tako postal najbolj športno naravnan predstavnik serije 5 in eden najhitrejših serijskih BMW vozil.

Pod pokrovom se vrti nov 4,4-litrski V8, ki ga je prav zanj razvil oddelek M Perfromance. Slednji uporablja visoko natančni sistem vbrizga, dve turbopuhali, ventil Valvetronic in dvojni VANOS. BMW M550i xDrive tako razvije 462 konjskih moči in 650 Nm navora. Najvišji navor je na voljo že od 1800 vrt./min., vsa ta moč pa se preko osemstopenskega samodejnega menjalnika in štirikolesnega pogona xDrive prenaša na vsa štiri kolesa.

BMW M550i xDrive

Po zaslugi sistema xDrive in izjemne moči motorja BMW M550i xDrive za šprint do stotice potrebuje le 4,0 sekunde. To dejstvo ga uvršča na prvo mesto v pospeševanju med vozili, ki niso prava M vozila. Edina različica serije 5, ki pospeši hitreje je BMW M5 30 Jahre, ki naj bi za pospeševanje potrebovala 3,9 sekunde.

Na svetovnem spletu je zaokrožil posnetek impresivnega pospeševanja BMW M550i xDrive od 0 do 250 km/h. Oglejte si to zverinsko pospeševanje!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code