Bavarci naj bi načrtovali kar dva naslednika njihovega uspešnega enoprostorca serije 2 Active Tourer, ki naj bi izgledala veliko bolje od trenutnega, zgodba večjega Gran Tourerja pa naj bi se zaključila.

Naslednji BMW serije 2 Active Tourer naj bi bil mnogo lepši od trenutne generacije uspešnega enoprostorca. Druga generacija s kodnim imenom U08, naj bi na ceste zapeljala leta 2021 in bo bazirala na izboljšani različici trenutne platforme s prednjim pogonom. Sočasno prihaja informacija, da večji Gran Tourer naj ne bi dobil naslednika in tako ne bo stopil po korakih manjšega Active Tourerja.

Novinarska-2-Active-Tourer-SLO (39)

Naslednji Active Tourer, bo lahko zrasel v dolžino in medosno razdaljo (tukaj možni dve različici), kar seveda pomeni več prostora za potnike na zadnjih sedežih in njihovo prtljago. Spremenila naj bi se tudi cena in sicer naj bi začetna cena znašala malenkost manj kot 30 tisočakov in bi segala vse do dobrih 40 tisočakov.

Največje novosti bodo med drugim tudi nove LED in OLED luči, navgacijski in kontrolni sistemi, nova tehnologija zaslonov z osnovo v mikro optiki in holografiji ter napredni head-up display. Vključena bo tudi kontrola z gestami ali ‘gesture control‘, kar poznamo že iz novih modelov serije 5 in serije 7, ki pa bo ponesena na višji nivo z integracijo dodatnih, na dotik občutljivih funkcij.

Serija 2 Active Tourer - SOLDEN (9)

Pogoni bodo večinoma ostali enaki. Dizelski in bencinski agregati bodo proizvajali nekaj več moči in navora, na voljo pa bo tudi plug-in hibrid, ki bo kombiniral bencinski motor s 48 voltnim električnim sistemom. Ta bo obdržal električni pogon na zadnji osi, kjer bo 65 kW motor zamenjal močnejši, 80 kW motor. Možna je tudi M Performance različica s štirikolesnim pogonom in 2.0 litrskim bencinskim agregatom, ki bi lahko proizvajal do 300 konjskih moči, vendar zaenkrat ni še nič potrjeno.

Trenutna generacija BMW serije 2 Active Tourerja je bila izjemno uspešna ravno pri nas, v Evropi, ki bo zagotovo še naprej ostajal glavni trg za tega zanimivega in praktičnega, premium enoprostorca.

Vir: AutoBild

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code