BMW serije 3 je četrti najvarnejši avtomobil leta 2019 na svetu!

0
Euro NCAP je ravnokar objavil rezultate t.i. 'crash testov', ki so pokazali, da BMW serije 3 ne spada le v vrh svojega segmenta, temveč tudi v sam vrh celotne avtomobilske sheme..

Verjetno ne potrebujemo posebej poudarjati, da je prejel vseh 5 zvezdic, kar dandanes ni več mačji kašelj, saj so nova testiranja mnogo strožja, kot so bila nekoč. Od uvedbe strožjih testiranj je tako nova serija 3 zabeležila najvišjo oceno za varnost odraslih potnikov v avtomobilu izmed vseh testiranih družinskih avtomobilov doslej. Poleg tega je zabeležil tudi odlično zaščito otrok, pešcev in obenem prejel odlično oceno tudi za varnostne sisteme.

Potniška celica iz aluminija in jekla se je pokazala kot izjemno robustna, saj je potnike v notranjosti dobro obvarovala prav v vseh trkih. V čelnem trku se zaradi zasnove avtomobila sila razporedi tako po dnu avtomobila, kot tudi po stranskem okvirju ter preko strehe, na koncu pa jo absorbirajo velika deformabilna področja. Ojačani stranski stebrički in ojačitve v vratih so potnike obvarovali tudi pred stranskimi trki, sedeži in naslonjala za glave pa so oblikovani tako, da minimizirajo poškodbe glave in vratu zaradi opletanja.

Rezultat tega in še mnogo več je kar 97 odstotni rezultat pri zaščiti odraslih potnikov, ki so tako izjemno dobro zavarovani pred poškodbami, ne glede na telesno višino in položaj sedeža. Kar je za družinski avtomobil, kar BMW serije 3 zagotovo je, še najbolj pomembno, pa je to, da le ta visoko kotira tudi pri zaščiti vaših najmlajših. V kategoriji zaščite otrok je namreč serija 3 dosegla kar 23,8 točke od možnih 24 in tako velja tudi za enega izmed najvarnejših avtomobilov za prevoz otrok na svetu!

Vseh zvezdic seveda ne bi dosegel, če ne bi bil močan tudi v področju elektronskih pomagal in varnostnih sistemov, kjer je opozorilo pred naletom z zavorno funkcijo delovalo do popolne ustavitve vozila v prav vseh pomembnih situacijah, s čimer si je prislužil prav vse točke v tem aspektu testiranja. Ste še v dilemi ali je novi BMW serije 3 prava izbira za družinski avto?

Vir: EuroNCAP

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code