Ljubitelji BMW znamke že dolgo čakajo na naslednika priljubljene BMW serije 8, ki je bila v zvezde kovana v devetdesetih letih prejšnega stoletja. Zakaj točno se je osmice prijela takšna popularnost ni povsem jasno, očitno pa je ultra-luksuzen Coupe nekaj, kar si želijo kupci tudi dandanes.

BMW nam je v zadnjih letih mnogokrat “ponudil kost za glodanje” in jo kasneje tudi vzel nazaj – govorice so bile zanikane že mnogokrat in razočaranje je bilo težko skriti. Je prihajajoče petletno obdobje nova priložnost za prerojeno BMW serijo 8? Po navedbah medija Autocar naj bi iz razvojnega centra bavarskega podjetja ušle informacije o novem prišleku, ki naj bi nas razveselil v letu 2020.

bmw-serija-8-upodobitev (3)

Nova osmica bi s svojo prisotnostjo naznanila sam vrh tehnologije in luksuza – na istem nivoju kot limuzina BMW serije 7 ali celo višje. Po nekaterih informacijah naj bi bila serija 8 na voljo v dveh različicah, ki sta bile predstavljene Haraldu Krügerju, glavnemu BMW direktorju, ki se trenutno nagiba k razvejanju modelov na samem vrhu – posledično proizvodnji luksuznega modela, ki bi konkuriral Mercedesovemu razredu S Coupe.

bmw-serija-8-upodobitev (11)

Dve obliki torej? Prva bi predstavljala nekaj podobnega BMW seriji 6 Gran Coupe, s tem da bi bila osmica seveda večja in občutno bolj prestižna, druga oblika pa bi bila v Coupe/Cabrio izvedbi, ki bi ciljala direktno na Coupe razreda S, obenem pa bi imela še nekaj več prefinjenosti od BMW serije 7. Če bo BMW serija 8 prejela zeleno luč, lahko prve koncepte pričakujemo v letu 2018. Seveda bo iz pepela vstajajoč model moral zagotoviti mnoga pričakovanja in vprašanje je, če je BMW tega še zmožen, po drugi strani pa je močna tudi Mercedesova konkurenca. Pustimo se presenetiti.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code