Precej očitno je, da se razvoj M40i X4 nadaljuje, dokaz so naslednje spy fotografije. Avtomobil je bil namreč opažen v Alpine White barvi pred BMW trening centrom v Unterschleissheimu.

Razlog, zakaj je postavljen tam ni znan, lahko, da je namenjen usposabljanju mladih kadetov ali pa ima samo premor med testiranji, definitivno pa je zgubil že nekaj kamuflažnega vzorca.

x4_m40i (3)

Vrata, prtljažnik in streha so popolnoma brez kamuflaže, najbolj pomembni elementi pa so še zmeraj prikriti. To vključuje prednji odbijač, stranske pragove in razširjene blatnike. Čeprav je zaradi vzorca situacija bolj slabo razvidna, vseeno opazimo, da spremembe ne bodo drastične. Tako kot pri vseh ostalih M Performance avtomobilih, bo tudi M40i imel samo manjše nadgradnje kar se tiče izgleda. Večino sprememb lahko pričakujemo pod karoserijo.

x4_m40i (1)

Motor bo podoben tistemu, ki ga bo uporabljal F87 M2, ki je bil nedavno opažen med testiranji. Imel bo nadgrajeno N55 enoto, ki naj bi proizvedla okoli 370 konjskih moči in 500 Nm navora. Dodano bo tudi novo vzmetenje in boljši zavorni sistem, če bo vse po sreči pa bo imel tudi izpušni sistem s štirimi izpušnimi izhodi. Z novimi deli bo X4 lahko konkuriral svojemu tekmecu, Porsche Macanu Turbo, ki prozvede 400 konjskih moči.

x4_m40i (5)
Trenutno najhitrejši X4 je dizelska različica, xDrive35d, ki do stotice potrebuje 5,2 sekunde. Posledično lahko pričakujemo, da bo M40i do 100 km/h potreboval manj kot 5 sekund. Za premoč nad Porsche Macanom Turbo pa bo M40i moral doseči okoli 4,8 sekunde.

Fotograf: MotorAuthority

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code