Tehnologija, ki je v avtomobilizmu prisotna že nekaj časa, do sedaj ni bila uporabljena v BMW vozilih. Prvi model, ki je prejel zaslon na dotik je bila najnovejša generacija sedmice, letos pa bo uporabno funkcijo prejel še BMW F15 X5 in F16 X6.

BMW serija 7 je kot prvi bavarski model predstavila infotainment sistem z zaslonom na dotik in upravljanje z gestami, Po navedbah AmeriškegaBMWblog-a pa naj bi novo tehnologijo prejela tudi BMW X5 in X6. V sredini poletja bosta obe vozili prejeli posodobitev navigacijskega sistema, vendar pa zaslon ne bo ponujal upravljanja s kretnjami “Gesture Control” – ta bo zaenkrat na voljo ekskluzivno pri BMW G11/G12 seriji 7. Zaslon pa je lahko upravljan tudi s pomočjo mobilne naprave in tabličnega računalnika, s pomočjo fizičnega kontakta z zaslonom pa bo uporabnik lahko izvajal vse osnovne ukaze.

bmw-g11--g12-serija-7 (6)

Zaenkrat podrobnejših informacij o BMW X5M in X6M z zaslonom na dotik še ni, obstaja pa velika verjetnost, da jo bosta prejela tudi omenjena težkokategorna športnika.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code