Še približno dve leti pa bomo verjetno videli naslednjo generacijo serije 5, o kateri danes ni razkrito prav veliko podrobnosti. Tako vam predstavljamo (slepo) prvo računalniško ustvarjeno sliko prihajajoče G60.

Odjeknile so govorice v podjetju, da je bil načrt za prihajajočo serijo modelov G60 in G61 pred kratkim podpisan kot del faze zamrznitve oblikovanja. Brez opaženih testnih modelov na cestah, da bi si prihajajočo serijo 5 vsaj malenkost lažje predstavljali, so tako sledeče upodobitve le ugibanja in predvidevanja oboževalcev.

Pričakujemo, da bodo prva serije testna vozila predstavljena na ulicah letos poleti. Tako kot v primeru serije 4 (G22), BMW iX (I20) ali prihodnje serije 7 (G70 in G71), bo tudi serija 5 postala predstavnica nove, drzne in kontroverzne filozofije oblikovanja. Epidemija »ogromnih ledvičk« je Munchen zadela kot strela iz jasnega. Kot pri prejšnjih generacijah se bo tudi naslednja generacija serije 5 navdihnila pri seriji 7, ki naj bi bila uradno predstavljena okoli sredine leta 2022. Na žalost se pričakujejo prevelike ‘ledvičke in ožje žaromete.

Poleg tega, ker pričakujemo, da bo nova serija 7 dobila veliko masko z vodoravno naravnanimi »ledvičkami« in razdeljenimi žarometi, sumimo, da bo imel G60 umirjen pristop z velikodušno 3D masko, vendar ne tako veliko in zagotovo drugačno od velike ter preveč impozantne, kot je na novi seriji 4.

Prav tako je malo verjetno, da se bo prihodnja serija 5 odrekla tradicionalni obliki – limuzina, ki prioritizira silhueto oblike Gran Coupe. Popolnoma električni model i5, ki prihaja še kakšno leto zatem, naj bi prav tako ohranil klasično limuzinsko obliko, kljub temu da se bo moral kosati s prihajajočim Mercedes-Benzom EQE, ki se ponaša s karoserijo, ki jo navdihuje EQS, s poševno strešno linijo in kupejevskimi vrati.

Naslednja serija 5 bo popolna revolucija na vseh področjih, s številnimi novimi tehnologijami, izposojenimi iz serije 7 in prihajajočega električnega ‘žrebca’ iX. Pričakujte, da bo na voljo vrsta učinkovitih pogonskih sklopov, ki bodo dosledno usmerjeni v priključne hibridne in električne modele. Prihodnja generacija M5, ki bo prišla leta 2024, naj bi bila na voljo tudi v dveh izhodnih ravneh: elektrificirana različica z okoli 800 »konjev« in povsem električni model z neverjetnimi 1000 »konjskimi močmi«.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code