Boj Nemcev – BMW M5 Competition proti Audi RS6 Avant!

0
BMW M5 Competition je ultimativna bavarska limuzina, ki ponuja alfo in omego v smislu občutka v vožnji kot tudi najvišjo stopnjo udobja ter razkošnosti. Čeprav je M5 Competition eden najboljših vozil na trgu, ima v svojem razredu nemalo resnih tekmecev.

Kupci imajo različne preference ter se tako na podlagi svojega okusa odločijo morda za Mercedes-AMG E63 S ali Audi RS6 Avant. Slednji, eden od bolj prominentnih konkurentov pa izvira iz 80 kilometrov oddaljenega Ingolstadta. Prav tako je zaradi svojega ubijalskega videza in karavanske karoserije eden najljubših med “petrol headi”. Kako pa se Bavarca pomerita med seboj?

V video reportaži Auto Express-a vidimo, kateri avto je hitrejši na dirkališču v welškem Llandowu. Steve Sutcliffe je človek za volanom obeh in ugotovi, da oba kandidata zasluženo tekmujeta za prestol razreda.

Na papirju sta avtomobila razmeroma podobna. Audi RS6 Avant uporablja 4,0-litrski V8 z dvojnim turbopolnilnikom, ki proizvede 600 “konjskih moči” in 800 Nm navora. Medtem ko ima (južno) Bavarska limuzina BMW M5 Competition vgrajen 4,4-litrski V8 z dvojnim turbopolnilnikom, ki proizvede 625 “konjskimh moči” in 750 Nm navora. Torej ima Bimmer več konjskih moči, Audi pa več navora. Oba avtomobila uporabljata osemstopenjski samodejni ZF menjalnik in seveda pogon na vsa kolesa – Quattro in xDrive.Razlika pa se pokaže na tehtnici, kjer se kazalec premakne v prid limuzinini. BMW M5 tehta 1950 kg v primerjavi z 2150 kg težkim Audijem RS6. Torej je karavan kljub svoji zmogljivosti in vznemirljivosti (ter praktičnosti) vseeno malce težji in posledično na progi bolj tog.

Kateri izmed dvojice je torej hitrejši? Ni presenetljivo, da je BMW M5 Competition na dirkališču brez večjih težav prevzel prvo mesto. Presenetljivo pa je dejstvo, kako blizu je Audi RS6 Avant prišel h BMW M5. Za več podrobnosti pa si oglejte celoten posnetek iz Welsha.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code