Nemška revija Autobild poroča o najnovejših informacijah in govoricah razvoja močnejše različice BMW i hibrida s kodnim imenom M100. Namen rojstva i8S je proslavitev stote obletnice bavarskega podjetja.

Po najnovejših informacijah se bo M100 vizualno precej razlikoval od i8 z bolj dinamičnimi linijami, športnejšo lego na cesti in tršim podvozjem. BMW i8 ima trenutno precej ozke pnevmatike, te bodo pri podivjanem hibridu pozabljene, saj bo slednji uporabljal občutno širše, posledično pa bodo večje tudi zavore.

BMW-i8S-2

Pod pokrovom “i8S” se bo namesto trivaljnika skrival štirivaljni turbo 2,0-litrski bencinski motor, ki bo deloval v kombinaciji z dvema električnima. Skupaj naj bi proizvedli okoli 500 konjskih moči in 700 Nm navora prek novega Aisin samodejnega 8-stopenjskega menjalnika. Najvišja hitrost bo tako kot pri ostalih omejena na 250 km/h, do stotice pa naj bi predrvel s svetlobno hitrostjo: v le 3,5 sekunde.

BMW-i8S-

Ob stoletnici bo proizvedenih le 100 enot M100 i8S, svojo premiero pa bo unikatnež doživel marca 2016. Kaj pa cena? Ta naj bi se nagibala čez mejo 250.000 evrov.

Vir: Autobild.de

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code