Dizelska Seat Arosa se spopade z novim BMW F90 M5. Rezultat vas bo presenetil…

0
Videli smo že posnetke novega BMW M5, ki se spopade z zelo hitrimi športniki. A kakšen je rezultat, ko se mu ob bok postavi dizelska Seat Arosa?

Vsi, ki poznate Seatov mali avtomobil Arosa boste verjetno pomislili na vse prej kot hiter avtomobil. A primerek, ki ga lahko vidite v videu je daleč od serijske različice. V resnici pod majhnim pokrovom motorja skriva 2,0-litrski turbo motor, ki je bil prilagojen do ekstremnih zmogljivosti. Motor doseže neverjetnih…wait for it…550 konjskih moči in 881 Nm navora!

Vsa ta brutalna moč se preko ročnega 6-stopenjskega menjalnika prenaša na sprednji kolesi, mali športnik, ki tehta le 800 kilogramov pa ob takšni zmogljivosti skoraj leti. V idealnih pogojih naj bi namreč ta mali Seat 100 km/h dosegel v le 2 sekundah.

To je vsekakor zelo impresivna številka, po drugi strani pa tudi precej težji BMW M5 (1.930 kg) premore odlične rezultate. 600 konjskih moči in 750 Nm navora iz 4,4-litrskega TwinPower Turbo V8 skupaj s štirikolesnim pogonom xDrive poskrbi za izjemne pospeške, natančneje 3,4 sekunde do 100 km/h.

BMW M5 je prvi predstavnik BMW M vozil, ki je opremljen s štirikolesnim pogonom M xDrive, ki je tudi popolnoma izklopljiv.

Kako pa se bliskovito hitri BMW M5 obnese, ko se spopade z močno predelano Seat Aroso? Rezultat najdete v videoposnetku.

Vir: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code