Izvirni mladeniči ekipe Car Throttle včasih na test dobijo tudi kakšno izjemno legendo kot je bavarski Batmobile. E9 3.0 CSL je oče vseh kasnejših lahkih coupejev, po njegovih stopinjah pa je bil ustvarjen tudi Hommage koncept.

Na prste ene roke bi lahko prešteli tiste avtomobile, ki so močno zaznamovali razvoj BMW modelov. Eden izmed njih je nedvomno 3.0 CSL, ki se od navadnega 3.0 razlikuje predvsem po aerodinamičnih dodatkih in posodobljenem 3,0-litrskem šestavljniku. Končna različica 3.0 CSL je bila homologirana v juliju 1973, takrat pa je vozilo dobilo tudi aerodinamičen paket, ki je vključeval velike zračne reže in predvsem značilen visok zadnji spojler. Spojlerji niso bili nameščeni v tovarni, bili so le priloženi in so bili vgrajeni šele po nakupu. To pa zato, ker je bila njihova uporaba na nemških cestah nezakonita. Polna aerodinamična oprema na dirkalnih CSL-ih je povzročila, da so dobili vzdevek “Batmobile”.

[sam id=”13″ codes=”true”]

Spodaj si oglejte posnetek, kaj si o starodobniku misli nekoliko mlajša generacija… detajli so imenitno posneti, najboljši del posnetka pa je verjetno reakcija, ko Alex Kersten pohodi pedalko za plin.

Vir: CarThrottle

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code