Ali smo končno prejeli potrditev, da bo M2 CSL kmalu tukaj? Bavarska Long Beach Blue raketa naj bi z nekaj izgubljenimi kilogrami in bolj agresivnim izgledom predstavljala ultimativen paket za vse, ki si želijo v svoji garaži strup v majhni flaški.

Nemška avtomobilistična stran Auto Motor und Sport poroča, da je BMW prižgal zeleno luč za proizvodnjo zmogljivejše različice M2 Coupe. Več mesecev so se širile govorice, da naj bi šlo za M2 CSL ali M2 GTS, ampak bavarski koncern se je spretno izmikal kakršnim koli komentarjem glede dotične nadgradnje. BMW-jev predlagani model CSL (ali GTS) bo popolnoma dirkaško naravnan. Nastavljen za dirkališče, oskubljen, brez nepotrebnih dodatkov za vsakdanjo vožnjo in z obilo karbonskih delov in več konjskih moči.

Ideja o M2 CS / CSL je smiselna, upoštevajoče, da je že “osnovni” M2 odlična platforma za nadgradnje. Odličen primer nemške inženirske ustvarjalnosti, kako iz serijskega modela ustvariti še več, je M4 GTS.

Vsi dosedanji CSL modeli so imeli podobne metode preoblikovanja serijskega avta v pravo dirkaško zverino. Colin Chapman poskrbi, da je avto občutno lažji. Notranja oprema CSL modelov je popolnoma minimalizirana, podvozje in blatniki so občutno razširjeni in nižji, aerodinamični paket je mnogo agresivnejši. In novi model ne bi smel biti nič drugačen!

BMW-M2-2016-_-inbound-Racer-copy

BMW namerava odstraniti vse dušilce na izpušnem sistemu. Odstranjena naj bi bila zadnja klop in večina aluminijastih ali železnih serijskih M2 karoserijskih delov bodo nadomestili karbonski. Večji sprednji in zadnji difuzor in prilagodljivo vzmetenje pa bodo predstavljali glavne značilnosti na novem M2 CSL. Vzporedno z vsemi zračnimi in podvoznimi nadgradnjami, bo imel novi CSL tudi precej več konjskih moči. Standardni M2 model ima 365 KM, pričakovana moč novega M2 CSl pa naj bi bila okrog 400KM, z vgradnjo S55 motorja iz M4.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code