Je Launch Control obvezen za hiter pospešek?

0
Verjamemo, da se je že skorajda vsak spraševal, če Launch Control pripomore pri doseganju hitrih časov pri pospešku iz nič kilometrov na uro.

Visoko zmogljivi športni avtomobili so največkrat namenjeni za hitro vožnjo po dirkališču. Velika mera zmogljivosti, ki jo prinašajo je lahko v celoti izkoriščena le na dirkališču, kar pa le malo lastnikov takih vozil tudi izkoristi. S hitro vožnjo po cestah smo se verjetno srečali že skorajda vsi, a vprašanje ostaja, je za najhitrejši pospešek pametno uporabiti Launch Control sistem?

Launch Control v BMW vozilih ni najbolj enostaven za uporabo, še posebej ne na M vozilih opremljenih z DCT dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. Vsekakor ne gre za napredno znanstveno fantastiko, a vseeno zahteva kar nekaj časa preden ga v celoti spoznamo in se ga naučimo uporabljati. Da bi vedeli koliko razlike lahko Launch Control naredi, so se v uredništvu Youtube kanala Car Advice sistem odločili preizuksiti v praksi. Najprej so uporabili vklopljen program stabilnosti, izklopljen Launch Control sistem in Sport + vozni način. Nato so se lotili preizkusa z izklopljenim programom stabilnosti, kar je seveda pomenilo vrtenje zadnjih koles v ”prazno”, na koncu pa so se lotili še preizkusa z vklopljenim Launch Control sistemom. Na koncu so prišli do ugotovitve, da je poskus z vklopljenim Launch Control sistem dosegel najhitrejši čas do stotice, kar kaže na to, da ga je smiselno uporabiti.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code