Vrtoglavi pospeški in vrtoglava hitrost. Brez dvoma so za 30-letno obletnico obstoja BMW modela M5 naredili izjemno vozilo. Francoska revija Option Auto je unikatnega srebrnega bavarca preizkusila na pospeševanju do 300 kilometrov na uro.

BMW M5 “30 Jahre Special Edition” je velika redkost, izdelanih je bilo namreč le 300 primerkov v Frozen temno sivi barvi s temnimi kromiranimi podrobnostmi. Vsi izdelani primerki imajo že standardno Competition paket, z možnostjo dokupa pa je na voljo tudi M Driver’s paket, ki zviša omejitev najvišje hitrosti iz 250 km/h na 305 in vozilo na spodnjem posnetku ga tudi ima.

30-jahre-m5

[sam id=”14″ codes=”true”]Inženirji pri BMW so uspeli za “30 Jahre” iz dvojnega turbo V8 4,4-litrskega motorja iztisniti še dodatnih 40 konjskih moči in 30 Nm navora, kar mu je prineslo skupno moč impresivnih 600 konjskih moči in 700 Nm navora. Opremljen je s 7-stopenjskim DCT menjalnikom, do stotice pa potrebuje le 3,9 sekunde, kar je impresiven čas za sicer precej težko limuzino, saj njegova teža znaša 1,870 kilogramov.

Med tem, ko je trenutna generacija M5 na voljo le z zadnjim pogonom, lahko njegovega naslednjika pričakujemo s štirikolesnim, pričakovano je tudi, da se bo moč motorja zvišala na okoli 626 konjskih moči.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code