Kateri pospešuje hitreje? BMW M550i proti BMW M550d!

0
M Performance oddelek bavarski znamki zagotavlja rekordne prodajne rezultate, saj predstavljajo odličen kompromis med vsakdanjo uporabnostjo in športnostjo.

Kljub vsemu, pa dobro vemo, da ne gre za prave izdelke M oddelka. Serija 5 ponuja najbolj zmogljiv M5 s 600 konjskimi močmi, a upravljanje take moči zahteva nekaj predznanja in predvsem premišljeno vožnjo. Ker takih zmogljivosti le malkdo zares potrebuje, sta različici M550i in M550d prav zaradi tega izjemno dobrodošli.

Zvočna kulisa bencinskega V8 motorja je brez dvoma nepozabna, a M550d vseeno predstavlja zanimivo alternativo v delih sveta, kjer so dizelski motorji še vedno nekoliko bolj priljubljeni. Uporablja 3,0-litrski dizel s štirimi turbo puhali, ki zagotavljajo 400 konjskih moči in 760 nevtonmetrovnavora. Na drugi strani pa M550i razvije 462 konjskih moči in ”le” 650 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop pri obeh združuje samodejni Steptronic menjalnik in pa napredni štirikolesni xDrive pogon. V teoriji naj bi slednji so stotice potreboval 4 sekunde, M550d pa 4,4 sekunde. Če upoštevamo to, da lahko dizelska različica naredi tudi slabih 1000 kilometrov z enim tankom, je razlika vredna razmisleka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code