BMW je uprizoril naslednika BMW M3 GT4 in moramo priznati, da izgleda zares mogočno!

Radi imamo hitre športne avtomobile in že oddelek M s svojimi modeli poskrbi za pravo adrenalinsko izkušnjo. Pri BMW pa sedaj pripravljajo pravega dirkalnika, ki za enkrat še ne obstaja, a bo svet ugledal leta 2018 in se bo imenoval BMW M4 GT4.

Iz edine fotografije, ki nam je zaenkrat na voljo lahko razberemo umetnikovo smer ustvarjanja in približek temu kar lahko do leta 2018 pričakujemo na dirkališčih. Prihodnje leto se za BMW M3 GT4 izteka zadnje tekmovalno leto preden ga nadomesti njegov naslednik, ki bo najverjetneje prav ta lepotec.

M4 bo konec letošnjega leta že deležen prvih testiranj kar pomeni, da bo do leta 2018 avtomobil “tehnično perfekten za nakup”. In kaj imajo v mislih kot tehnično perfektno?bmw-m4-gt4-rendering

Kot osnova je seveda uporabljen M4 Coupe, kar pomeni, da tudi pod pokrovom biva TwinTurbo 3,0-litrski vrstni šestvaljnik s 431 konjskimi močmi in 550 Nm navora, v GT4 pa bo uporabljena tudi vsa elektronika. Nad motorjem bo nameščen pokrov motorja iz ogljikovih vlaken, tudi vrata bodo iz istega lahkega materiala, na zadku bo nameščen spojler in dirkaški izpušni sistem. Prihajajoči M4 GT4 bo od svojega večjega brata M6 GT3 prejel sedeže, zavore in stopalke.

GT4 bo tako zapolnil vrzel med vstopnim športnim modelom M235i in pravim GT športnikom M6. Z M4 GT4 BMW mlade voznike približa razredu GT3 in jih pripravlja na pravo tekmovanje.

Dirkaška kategorija GT4 je trenutno v velikem porastu in prav zato BMW tudi za samostojne ekipe pripravlja odlične dirkaške avtomobile, ki jih mladi polni potenciala uporabljajo, da v njih trenirajo in se pripravljajo na vstop na zahtevnejše dirke. Več informacij o dirkalniku bo na voljo nekoliko pozneje, zaenkrat pa lahko glede na tipične M dirkaške barve predvidevamo da bo novi M4 GT4 hiter in agilen dirkalnik.

Pred časom je bil M4 GT4 že opažen na dirkališču in takrat smo že lahko dobili prvi vtis o prihajajočem dirkalniku. Oglejte si ga v spodnjih fotografijah.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code