M850i vs R8 V10 Performance vs GT-R Nismo vs 911 Carrera 4S – še ena dirka, ki na prvi pogled nima smisla!

0
CarWow se je ob prihodu nove generacije slavnega porschejevega modela 911 zopet odločil prirediti dirko, ki na prvi pogled nima nobenega smisla, saj je med najmočnejšim in najšibkejšim kar 170 konjskih moči razlike.

No morda pa dirka, ki jo je organiziral britanski Carwow, le ni tako nesmiselna. Vsi štirje imajo namreč štirikolesni pogon, avtomatske menjalnike in neko vrsto launch controla. Avtomobili pa so obenem tudi različno težki, avtomatski menjalniki so različno učinkoviti in drugačne zasnove, ravno tako pa to velja tudi za njihove launch controle. Očitno bo še zanimivo.

BMW M850i ima Matt na dolgoročnemu testiranju s strani BMW. Poganja ga 4.4 litrski twin turbo V8 motor s 530 konjskimi močmi in 750 Nm navora. To je kljub temu, da je najtežji in drugi najšibkejši avtomobil v testu, dovolj za pospešek do stotice v vsega 3.6 sekunde. Šibkejši od njega je samo še Porsche 911 Carrera 4S, ki s svojega 3.0 litrskega šestvaljnika iztisne 450 konjskih moči in 530 Nm navora, kar je daleč najmanj med vsemi tekmeci, vsaj nekoliko pa se oddolži s tem, da je tudi najlažji med vsemi.

Ostaneta nam tako še bruta te dirke. Najmočnejši je seveda Audi R8 V10 Performance, ki iz svojega atmosferskega desetvaljnika iztisne 620 konjskih moči, kar je točno 20 več od japonskega tekmeca – slavnega Nissan GT-R-a v različici Nismo, ki mu pravijo tudi Godzilla. Čeprav ima manj moči, pa ima zaradi twin turbo zasnove motorja vseeno več navora od tekmeca z Ingolstadta, kar se pozna v dirki z letečim štartom. Mi smo si video že gledali in zato vemo razplet pa vendar vam nočemo pokvariti zanimivega obračuna, saj so rezultati zelo presenetljivi. Še posebno preseneti novinec!

Vir: CarWow

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code