Za brezskrbno vožnjo pozimi je ključna tudi izbira goriva. Neugodne vremenske razmere lahko voznikom pozimi povzročajo precej skrbi. Mraz lahko vpliva tudi na gorivo, kar privede do težav z vžigom in delovanjem motorja.

Vozniki, ki tudi v zimskem času veliko časa preživijo na cestah, se lahko srečujejo z mnogimi nevšečnostmi – od poledice in slabe vidljivosti do težav pri vžigu motorja, zlasti pri dizelskih motorjih. Prav zato raziskave kažejo, da slovenske voznike prepričajo predvsem goriva, ki omogočajo brezhiben vžig in zanesljivo delovanje motorja, posledično pa voznikom zagotavljajo brezskrbnost na cesti. Nizke temperature in nedelujoče vozilo lahko popolnoma pokvarijo naše načrte, zato je pomembno, da že pred morebitnimi težavami poskrbimo za preventivno rešitev.

Ta se skriva  v izboru goriva. V Sloveniji imamo poleg običajnega dizelskega goriva na voljo tudi dizel višje kakovosti, ki voznikom omogoča mirna jutra in brezskrbnost tudi v najhujši zimi. Naj vas na cesti nič ne preseneti!

Od decembra 2017 se lahko vozniki na poti izognejo skrbem, saj je sedaj tudi v Sloveniji na 15 bencinskih servisih OMV ob avtocestnem križu na voljo dizelsko gorivo OMV MaxxMotion Performance Diesel, ki spada v najvišjo kakovostno kategorijo dizelskih goriv. Posebna formula z visoko odpornostjo na mraz in višje cetansko število mu omogočata številne prednosti, ki so posebej opazne pozimi, ko lahko nizke temperature preprečujejo brezhibno delovanje avtomobilskega motorja.

V Sloveniji je sicer zakonsko določeno, da mora dizelsko gorivo, ki ga točimo na bencinskih servisih, zdržati vsaj do temperature -20 stopinj Celzija (vrednost CFPP po veljavni normi EN 590), vendar se to v praksi ne izkaže za dovolj zanesljivo, OMV MaxxMotion Performance Diesel pa zaradi posebne strukture, nizke filtrirnosti (CFPP) do -40 stopinj Celzija* ter višjega cetanskega števila zagotavlja odlično zaščito, brezhiben vžig in delovanje motorja tudi v ekstremnih zimskih okoliščinah. Ker inovativna formula prispeva tudi k večji čistosti in čiščenju  motorja, se na ta način podaljšuje tudi njegova življenjska doba, znižuje verjetnost okvar in zmanjšuje poraba goriva.

Slovenski vozniki izbirajo najbolj kakovostno ponudbo goriv

Neodvisna raziskava švicarske raziskovalne hiše ICERTIAS je pokazala, da so slovenske voznice in vozniki medaljo QUDAL za najbolj kakovostno ponudbo goriv na slovenskem trgu dodelili družbi OMV. »Priznanje je še en dokaz, da slovenski vozniki cenijo in želijo kakovostna goriva. Veseli smo, da jim le-ta lahko ponudimo, obenem pa se jim za zaupanje v kakovost goriv OMV MaxxMotion iskreno zahvaljujemo. Še naprej bomo skrbeli, da bodo pričakovanja voznikov izpolnjena in jim s tem pomagali do brezskrbnih voženj,« je ob tem poudarila Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija.

* -40 °C je vrednost CFPP po veljavni normi EN 590. Prednosti so odvisne od načina vožnje, vozila in starosti motorja ter se nanašajo na primerljivo gorivo, ki zadošča minimalnim zahtevam v skladu z EN 590.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code