Ko se približujemo svetovni premieri novega 2016 BMW M2, ki je še zmeraj leto daleč, se pojavljajo nove in nove informacije tega “baby M-a.” Tako se je namreč imenoval 1M, ki sedaj prepušča svoje ljubkovalno ime prihajajočemu lepotcu. Upodobitve prihajajo od ekipe Autocar UK in sledijo prejšnjim spy fotografijam opaženega M2 na Nürburgringu ter ostalih […]

Ko se približujemo svetovni premieri novega 2016 BMW M2, ki je še zmeraj leto daleč, se pojavljajo nove in nove informacije tega “baby M-a.” Tako se je namreč imenoval 1M, ki sedaj prepušča svoje ljubkovalno ime prihajajočemu lepotcu.

Upodobitve prihajajo od ekipe Autocar UK in sledijo prejšnjim spy fotografijam opaženega M2 na Nürburgringu ter ostalih upodobitev. M2 ločimo po nekaj stvareh: od M235i Coupeja se razlikuje po prednjem in zadnjem bolj športnem odbijaču, stranskih pragovih, pokrovu prtljažnika in standardnih 19-palčnih M platiščih.

M2-upodobitev2

Teža naj bi znašala le pičlih 1530 kilogramov ali celo manj, kar je precej lažje od trenutno najzmoglivejšega M235i. Uporabljal bo karbonski stabilizator, ki ga lahko vidimo že  pri M3 in M4. Pod pokrovom bo imel, kot smo že poročali TUKAJ, šestvaljnik iz F80/82 M3/M4, ki bo nekoliko posodobljena verzija N55 3,0-litrskega motorja, ki naj bi proizvedel 380 konjskih moči. Z DCT menjalnikom naj bi do stotice potreboval okoli 4,4 sekunde, kar je 0,5 sekunde hitreje od njegovega 1M predhodnjika.

m3-upodobitev1

Širile so se tudi govorice, da bo BMW razmišljal o opciji xDrive pogona na določenih trgih. Pozabiti ne smemo tudi na Cabrio izvedbo, ki bo zagotovo na voljo kmalu za Coupejem. Proizvodnja se bo pričela čez dobro leto, novembra 2015.

Vir: BMWBLOG.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code