Čas je, da nekoliko obnovimo najnovejše govorice iz razvoja novih bavarskih modelov. Na tapeti sta se tokrat znašla predstavnika BMW x družine: X2 in X7, serija 9 čaka na zeleno luč, nova generacija serije 6 pa bo občitno na voljo le še v Coupe različici.

BMW razširja svojo ponudbo v modele, ki bodo ob lansiranju povsem novi. Prihodnje leto bomo dobili štirivratni BMW X2, katerega cena naj bi se nagibala bolj k tisti od X3, kot največji predstavnik X družine pa se bo v letu 2018 predstavil še BMW X7, ki bo s svojo ultra-luksuzno različico konkuriral Mercedes-Benz GLS in Range Roverju.  Pri vstopnih modelih lahko v novi generaciji pričakujete korenite spremembe: serija 1 ne bo več na voljo v obliki kombilimuzine, paleti pa naj bi se zato v letu 2019 pridružila serija 2 Gran Coupe. 

bmwx2

Tudi edini trenutno obstoječi bavarski Roadster se poslavlja iz proizvodnih linij. BMW Z4 je že skoraj preteklost, vendar nič za to. BMW v sodelovanju s Toyoto namreč ustvarja novega prišleka s platneno streho. Kaj pa BMW serije 9? Že dolgo sanjamo o vrhunskem Bavarcu, ki bi predstavljal nekaj več športnosti od paradnega konja G11/G12 serije 7. Serija 9 bo, le bo prejela zeleno luč za začetek razvoja, oblikovana v štirivratni Coupe z bencinskim šestavljnikom in kombinacijo dveh električnih motorjev. Ideja, ki naj bi luč sveta ugledala leta 2020 pa je težko izpeljiva predvsem zaradi majhnega kroga potencialnih kupcev.

bmw-z5-2017-2

Verjetno najbolj aktualna novica pa izvira od BMW serije 6. Šestica nove generacije, ki naj bi v prodajne salone zašla konec leta 2018, naj bi po najnovejših informacijah odslovila Kabriolet in Gran Coupe. Modelni različici bi serija 6 izgubila, če bi zeleno luč za proizvonjo dobila štirivratna serija 9. Naslednjih 5 let bo torej zelo zanimivih…

Vir: Automobilemag

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code