Proizvodni ciklus se počasi prbližuje koncu tudi pri šestici. Novo bomo prejeli že čez dve leti, v primerjavi s trenutno generacijo pa naj bi bavarska manekenka izgubila Cabrio različico.

Leto 2018 bo zaznamovalo prihod popularne BMW serije 6, ki je trenutno na voljo v treh različicah: Coupeju, Gran Coupeju in Kabrioletu. Po sedmih letih pa se bo poslovil model “zgoraj brez”, s svojim odhodom pa naj bi nakazoval na možnost prihoda nove serije: BMW serije 9.

Novi BMW serije 6 bo zgrajen na novi CLAR platformi in bo imel na izbiro zračno vzmetenje, pogon na zadnji kolesni par in popolnoma nov quad-turbo vrstni šestvaljnik, ki bo proizvedel okoli 560 konjskih moči.

bmw-serije-6-coupe

Kar se izgleda tiče, bo nova šestica uporabljala bolj dinamično strešno linijo in plitvejše steklene površine. Nekatere podobne oblikovne iztočnice lahko že danes občudujemo na BMW seriji Coupe 4, ki bodo tudi navdih za večji model z dvemi vrati in razpotegnjeno strešno linijo, ki postavlja C-stebriček tik za zadnjimi kolesi in omogoča kratek zadnji previs. Trenutna upodobitev pa po svojih zunanjih lastnotnih nedvomno spominja na Aston Martinove linije. Tako kot vsi drugi modeli CLAR platforme, bo tudi serija 6 odšla na dieto, s katero bo na teži prihranila približno 200 kilogramov, več informacij in prve testne prototipe pa lahko pričakujemo prihodnje leto.

 

Vir: BMWBlog.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code