BMW na trgu ponuja kopico močnejših ter hitrejših modelov, vendar noben od teh ne pride blizu etosu »Ultimate driving machine« tako kot kupe serije 2. Je popolna izbira za navdušence, ki iščejo športno kompaktno zverino na zadnji pogon.

Nova serija 2 je bila skozi poletje že tarča fotografskih objektivov, vendar takrat le na javnih cestah. Tokrat se je znašla v rokah testnih voznikov na slovitem Nürburgringu! Čeprav na prvo žogo izgleda v zadnjih fazah testiranja – sodeč po karoserijskih panelih, serijskih žarometih ter strešnim oknom – uradne predstavitve ne pričakujemo v bližnji prihodnosti. Eno pomembnejših vprašanj je zaenkrat še sprednji del avtomobila, uradne oblike ali velikosti “ledvičk” BMW še ni razkril.

Upodobitev končnega izgleda nove serije 2 kupe

Upodobitev končnega izgleda nove serije 2 kupe

Na fotografijah najverjetneje spremljamo različico M Performance, ki jo prepoznamo po izpušnih konicah ter srebrnih pokrovih ogledal. To pomeni trše nastavljeno podvozje ter večji in močnejši zavorni sistem, ki bo najverjetneje stal za oznako M240i, obenem pa se bo ponašal z minimalističnim spojlerjem na zadku.

Ko bo prišel čas razgrnitve pregrinjala s karoserije novega športnega kupeja in postavitve modela pod salonske luči, bo izvedenka M240i na vrhu tako po ceni kot tudi seveda po zmogljivosti – vse do prihoda težko pričakovane M2. Te dve najmočnejši izvedenki bosta edini, ki ju bo poganjal šestvaljni turbobencinski motor, skromnejše različice pa naj bi poganjal »mlinček« s štirimi valji. Kot je bavarski velikan sporočil, pa bo prihajajoča generacija serije 2 kupe prav tako obdržala pogon na zadnja kolesa!

Verjetno bo 220d tudi tokrat najbolj prodajana različica na stari celini. Nekaj je tudi govora o tem, da bi značka M240i napredovala v M245i, a o tem še ni bilo rečeno nič uradnega, tako da si vzemite cum grano salis. Nova serija 2 Coupe bo najverjetneje predstavljena leta 2021, iz prodajnih salonov pa naj bi jo lahko odpeljali že v prvi polovici 2022.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code