BMW pripravlja mogočno vrnitev legendarne serije 8, serije, ki je niso naredili že od 90-ih let. Bavarci so se odločili, da jo na trg vrnejo v kar treh različicah.

BMW serije 8 se bo na trg vrnila v različicah Coupe, Convertible in Gran Coupe. Že serija 6 in celo serija 4 ponujata odlične potovalne zmožnosti, serija 8 pa bo dala poudarek predvsem na “grand”. Na Mercedes-Benzovo ponudbo razreda S Coupe in Cabriolet mora BMW ponuditi nekaj več, nekaj konkurenčnega kar bo preseglo trokrako zvezdo. Trenutna serija 6 je premajhna in niti približno dovolj prestižna, da bi se postavila po robu. BMW zato načrtuje nekaj večjega, bolj prestižnega in celostno boljšega.

Nova serija 8 bo osnovana na platformi CLAR, na kateri sta grajena nova serija 7 in nedavno predstavljena serija 5. Za razliko od slednjih dveh bo serijo 8 še daljša in posledično najdaljša v floti bavarske znamke. Daljša bo celo od serije 7, prevzela pa bo tudi nalogo najprestižnejše limuzine podjetja. Vsebovala bo vso najnovejšo in najnaprednejšo tehnologijo, največji nivo udobja in prestiža ter nove, napredne motorne enote.

bmw-8-series-rendering (3)

Upodobitve je pripravil medij L’Automobile, prikazuje pa potencialen in morebiten izgled serije 8. Slike prikazujejo zelo dolgo, elegantno in športno serijo 8 v kupejevski in kabriolet različici, ne opušča pa niti tipičnih BMW elementov kot so kratki previsi, dolg pokrov motorja, elegantno spuščajoča streha in Hoffmeister Kink.

Sprednja maska je mogočno poudarjena, premium in zelo impozantna, zadek pa se mehko in za kupeje tipično spušča proti koncu vozila.

Seveda bo poleg elegance, udobja in prestiža serija 8 dala velik poudarek tudi na športni značaj, kot to ponuja Mercedes razreda S Coupe. BMW bo s serijo 8 morda namesto pretiranega prestiža raje ponudil pravo zmogljivost in odlično vozno dinamiko in se tako razlikoval od prestižnega razreda S Coupe.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code