Znamka BMW se bo z novim M140i konkretno lotila najbližjih konkurentov kot je recimo Mercedes-AMG A45 in Audi RS3 Sportback.

Druga generacija uspešne serije 1 na trgu šteje že kar 7 let, zato ni nobeno presenečenje, da znamka že kar nekaj časa pripravlja popolnoma novo generacijo. Glede na to, da letos zaključujejo testiranja, jo pričakujemo že konec letošnjega leta. Najmočnejša različica M140i konkurirala tekmecem kot so recimo Mercedes-AMG A45, Audi RS3 Sportback, Ford Focus RS in podobni. Le-ta različica naj bi predstavljala približno 400 konjskih moči iz na novo razvitega bencinskega motorja, ki bo seveda podprt s turbino. Vsekakor bo imela nameščeno športno podvozje, večje zavore, dvojne zaključke izpušnega sistema in agresivnejši komplet odbijačev. Glede na to, da je bil primerek v spodnjem videoposnetku opažen na legendarnem dirkališču Nurburgring, gre po vsej verjetnosti res za M140i. 

Največja sprememba bo pod karoserijo, saj bo serija 1 prvič uporabljala platformo s sprednjim pogonom. Uporabljala bo UKL2 platformo, ki jo prav tako uporablja serija 2 in športna terenca X1 ter X2. Bo pa platforma omogočala xDrive štirikolesni pogon ter tri oziroma štiri valjne bencinske in dizelske motorje. Večina od teh motorjev bo le posodobljenih trenutnih, le pogonski sklop priključnega hibrida bo v celoti na novo razvit.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code