Uporaba napredne platforme CLAR bo občutno zmanjšala težo vozila in obenem nudila več prostora v potniški kabini in v prtljažnem prostoru.

Videli smo že orgromno fotografij nove serije 3 ujete med testiranjem, a prav vsi testni primerki do sedaj so bili limuzinske izvedenke. Danes vam tako v najnovejših fotografijah ujetih med testiranjem predstavljamo karavansko izvedenko Touring. Novi BMW serije 3 je v razvojnem oziroma testnem potstopku zadnjih nekaj mesecev, ena izmed najnovejših novosti nove generacije pa bo CLAR platforma, ki uporablja kombinacijo aluminija in močnejšega jekla. Zaradi uporabe lažjih materialov bo nova serija 3 precej bolj prostorna in lažja, različica M3 bo namreč lažja kot trenutni M3 CS, ki tehta 1,585 kilogramov. Zavoljo nižje mase vozila pa pri novem M3 obljubljajo tudi uporabo karbonskih vlaken.

Nova serija 3 Touring na fotografijah na prvi pogled izgleda kot nekoliko pomanjšana serija 5. Kljub temu, da iz fotografij ujetih med testiranjem težko sodimo izgled, verjamemo, da bo serijo 5 in 3 ločili le najbolj pozorni. Sprednji del vozila je seveda enak limuzinski izvedenki, se pa od A stebrička naprej proti zadku vse spremeni. Opazimo spuščajočo se strešno linijo in strešne nosilce. Za razliko od limuzinske izvedenke, je zadnje stransko okno zaključeno z značilno Hofmeisterjevo potezo. Na zadku so nameščene novejše luči v LED tehnologiji, spojler in pa dva zaključka izpušne cevi. Novo serijo 3 pričakujemo oktobra na avtosalonu v Parizu.

Fotograf: CarPix for Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code