Novi BMW serije 8, ki ga pričakujemo letos poleti prvič pokaže nekatere podrobnosti notranjosti, vključujoč digitalne merilnike.

V zadnjih mesecih smo videli že skorajda nešteto fotografij nove serije 8 ujete med testiranjem. Vse bolj se približujemo predstavitvi, zato nam je na voljo vse več podrobnosti, sedaj pa lahko prvič vidimo tudi nekaj notranjosti, kot so recimo digitalni merilniki. Na voljo bo coupe in convertible izvedenka, predstavitev pa naj bi bila že letos pozno jeseni. Kljub temu, da bo šlo za športni model, bo serijski model kar precej različen od koncepta. Tudi z M Sport paketom odbijačev ni tako izrazitega pridiha športnosti, kot bi ga pričakovali. Seveda pa opazimo športni sprednji del z velikimi značilnimi ”ledvičkami”, ozke žaromete in relativno velike reže za zajem zraka na odbijaču.

M Sport paket bo kot kaže vključeval tudi lažja aluminijasta platišča in večje zavore z modrimi čeljustmi. Opazimo še stranske pragove, zadnji odbijač z režami za zajem zraka in zadnji difuzor s štirimi zaključki izpušnega sistema. Pričakujemo podobno motorizacijo kot pri trenutni seriji 7. To pomeni 3,0-litrski TwinPower Turbo šest-valjni bencinski motor s približno močjo 250 kilovatov, pričakujemo pa tudi večji 4,4-litrski V8, ki naj bi razvil 340 kilovatov. Najbolj se veselimo različice M8, ki pa naj bi predstavljala izboljšan 4,4-litrski V8 iz M5, kar pomeni med 600 in 630 konjskih moči.

BMWBLOG-BMW-8-Series-spyslike (1)

Fotograf: CarPix for Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code