Fotografi so v svoje objektive ujeli prihajajočo povsem električno BMW serijo 3, pred predvidenim prihodom v začetku leta 2022.

Ko bo zapeljal pod luči prodajih salonov, bo povsem novi »električar« ponudil svež pridih v segment, v katerem zaenkrat kraljuje Teslin model 3.

Električni prototip serije 3, in Tesla model 3

Ta najnovejša bavarska testna ‘mula’ ima pričakovano že pomanjkljivo kamuflažo, saj se od osnovnega modela ne razlikuje prav dosti. Tako lahko izluščimo malenkost več informacij o samem dizajnu avtomobila, ki se v primerjavi s standardno serijo 3 razlikuje v bolj gladekem sprednjem odbijaču in – kot pri vsakem električnem vozilu – spremenjenem zadku z odpravo izpušnih cevi, katere najdemo pri avtomobilih z notranjim izgorevanjem.

Prihajajoč električni BMW ima tudi nekoliko daljše oziroma večje stranske pragove, z namenom skritja električne baterije. Tako kot ostali BMW-jevi povsem električni modeli bo tudi prihajajoča električna serija 3 deležna zaprte sprednje maske in verjetno zajeten nabor aerodinamično učinkovitih litih platišč – atributi, ki bodo avtomobilu pomagali, da bo čisteje »prerezal« zrak in povečal svoj doseg.

Pričakovano je, da bo BMW pogonski sklop, najden v najnovejšem športnem terencu iX3, presadil v svojo prihajajočo električno limuzino, saj oba uporabljata isto arhitekturo, katero bo BMW začel uporabljati na vseh prihajajočih modelih. Sistem v iX3 vključuje električni motor z močjo 282 »konjev« in baterijo z močjo 80 kW, ki dosega več kot 430 kilometrov.

O samem poimenovanju testne ‘mule’ zaenkrat še ni nobenih uradnih informacij, dosedanja BMW konvencija o poimenovanju električnih vozil je mogoča, vendar glede na to, da se obstoječi – vendar na smrt obsojeni – BMW i3 že kar nekaj let brezskrbno pelje po svetovnih magistralah in je v znamki pustil že kar precejšen vtis, malo verjetna. Tako se spogledujemo s paradoksalnim miselnim poskusom (Schrödinger’s cat), ko je nova limuzinska električna serija 3 hkrati poimenovana BMW i3 in hkrati tudi ne.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code