Le nekaj let nazaj je svoj debi doživela G30 generacije serije 5, sedaj pa se že pripravlja 'facelift' različica.

Ta bo stopila v boj s prenovljenim karavanskim Mercedes Benz-om razreda E in najnovejšim Audijem A6 avant, sedaj pa so jo fotografi ujeli tudi med testiranji. Prednji in zadnji konec, ki bosta seveda doživela največjo spremembo, sta še vedno močno zakamuflirana, gre pa zagotovo za hibridno Touring različico, ki bo ob prenovi prvič predstavljena, saj na avtomobilu piše Hibridno testno vozilo.

Spredaj bo po vsej verjetnosti dobil sedaj že značilne večje ledvičke, morda (resnično upamo da ne) pa bo šel BMW še korak naprej in ponudil nove osvetljene ledvičke kot v novi generaciji BMW X6. Druge spremembe zajemajo preoblikovan zadnji odbijač in nove zadnje luči, ki bodo verjetno bolj podobne tistim na novi seriji 3 Touring, spredaj pa pričakujemo modernejše žaromete v laserski tehnologiji in ravno tako preoblikovan prednji odbijač.

Notranjosti zaenkrat še nismo videli, bo pa prenovljeni BMW serije 5 zagotovo prejel nove tehnologije kot so BMW Live Cockpit in BMW osebni asistent, sam dizajn pa bo v večini ostal enak, tako kot pri prenovi serije 7. Spremembe bodo tudi v motorizaciji, kjer bomo prvič spoznali hibridnega karavana znamke BMW (če ga ne prehiti 330e Touring), obenem pa bo prišla nova hibridna različica 545e s 3.0 litrskim šestvaljnikom, ki bo zamenjala trenutno različico 530e z vgrajenim 2.0 litrskim štirivaljnikom. Tak pogonski sklop že poznamo iz večjega avtomobila 745e, vendar bo v manjši seriji 5 verjetno ponujal nekoliko manj moči.

Fotograf: paulatan.org

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code