Med tako imenovanim zimskim testiranjem so opazili prihajajočega bavarskega enoprostorca, za katerega je BMW celo trdil, da ga bo prenehal delati.

Svoj debi naj bi doživel že prihodnje leto, navkljub močni kamuflaži pa vseeno lahko razberemo nekaj evolucijskih smernic dizajna novega BMW serije 2 Active Tourer. Spredaj nas seveda čakajo večje in izrazitejše ledvičke, drugačen bo svetlobni podpis prednjih žarometov, opazimo pa lahko tudi, da so sedaj vzvratna ogledala nameščena na vratih in ne več na vznožju A stebrička kot doslej.

Avtomobil izgleda tudi nekoliko višji kot doslej in bi tako lahko mešal štrene prodajnim številkam BMW X1, opazno daljša pa je tudi medosna razdalja z nekoliko krajšimi previsi. To je dober pokazatelj, da bo avtomobil odslej ponujal še prostornejšo notranjost, s še več poudarka na prostoru za potnike v drugi vrsti.

Na zadku je razlike težje opaziti. Zagotovo bodo tudi zadnje luči dobile nov dizajn, izpušna cev pa ne gleda več naravnost ven iz zadnjega blatnika, temveč je skrita in obrnjena navzdol. O motorizaciji zaenkrat še ni govora, zagotovo pa bo le ta skoraj identična tisti, ki jo že poznamo iz nove serije 1, saj bosta oba avtomobila narejena na enaki platformi. To bi pomenilo tri in štirivaljne bencinske agregate ter nekaj različic štirivaljnega dizla. Pričakujemo tudi plug in hibridno različico, vendar bomo na njo morali verjetno še kakšno leto počakati.

Prva generacija serije 2 Active Tourer je sicer izjemno uspešen bavarski enoprostorec, obenem pa je bil to tudi prvi avtomobil znamke BMW, ki je uporabil prednji pogon in tako tlakoval pot modelu X1, novi seriji 1, ter najnovejši adiciji portfelja s pogonom na prednji kolesni par, seriji 2 Gran Coupe.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code