Ekstravagantni mali križanec, BMW X2 je naposled le prispel v Ljubljano. Gre za novinarski testni primerek kateri prepriča z zavidljivo zlato-rumeno barvo in nasploh všečnim izgledom. Se ga veselimo? Seveda!

BMW X2 je povsem nov bavarski mestni terenec, ki se uvršča med model X1 in X3. Zaradi sodega števila v imenu bi lahko pričakovali, da se bo oblikovno zgledoval po večjih predstavnikih X4 in X6, ki so pravzaprav kupeji na privzdignjenem podvozju. A X2 črta nove smernice, predstavlja nov koncept vozila, ki bo navdušil predvsem ljudi kateri vozilo uporabljajo v mestu, čez vikend pa se radi brezskrbno zapeljejo v neznano.

Prav ta, opažen primerek je bil še pred dnevi na ogled obiskovalcem BMW xDrive dežele na zasneženem Pohorju. Nekateri ste ga torej že lahko videli v živo.

BMWBLOG - 2018 BMW X2 - xDrive 25d - BMW Slovenija - PRESS (6)

Kakorkoli, novinca smo naposled le dočakali tudi v Ljubljani. Ta izjemni novinarski primerek v odtenku Galvanic Gold se lahko poleg zanimivega barvnega odtenka pohvali tudi z najmočnejšim dizelskim agregatom, ki je trenutno na voljo v povezavi z malim X2. Oznaka, ki jo šarmantnež nosi na zadku je namreč xDrive25d. Veste kaj ta oznaka predstavlja? No, če ne veste, naj vam priskočimo na pomoč. 25d pri X2 pomeni štirivaljni dizelski agregat s prostornino 2,0 litra. Motor uspe proizvesti 231 konjskih moči in 450 Nm navora, vsa ta moč pa se preko vseh štirih koles (sistem xDrive) optimalno prenaša na cesto. Če ste se vprašali kakšen pospešek do stotice premore, je odgovor 6,7 sekunde.

Med raziskovanjem lepot garaže smo poleg novega X2 opazili njegovega večjega brata; BMW X3. Seveda se nismo mogli upreti skupni fotografiji teh dveh prefinjenih sorodnikov. Oba zelo mrkega pogleda bolščita iz parkirnega prostora in čakata, da ju neprizanesljivi voznik požene v svet. Na fotografiji lahko vidimo, da imata X2 in X3 kljub zaporedni številki precej razlik; od odbijača, svetil, sprednje maske pa vse do višine in širine vozila. Opazite največja novost, ki jo lahko najdemo na novem BMW X2? Če ste pomislili na okrog obrnjene ledvičke ste imeli prav.

BMWBLOG - 2018 BMW X2 - xDrive 25d - BMW Slovenija - PRESS (26)

Prvi BMW X2 je torej že v Ljubljani, registriran in pripravljen na prve vožnje. Če boste imeli kaj sreče ga boste morda celo opazili na cesti, s to izstopajočo barvo pa ga boste le stežka spregledali. Za konec morda še beseda o ceni. O dotičnem modelu na fotografijah žal zaenkrat še ne bi znali povedati točne cene, a osnovni BMW X2 xDrive25d  brez dodatne opreme vas bo v Sloveniji stal 46.100 evrov, za najosnovnejšo različico X2 sDrive20i pa boste morali odšteti vsaj 39.950 evrov.

Več vtisov pa ob prvi vožnji s tem predrznim urbanim lepotcem.

BMWBLOG - 2018 BMW X2 - xDrive 25d - BMW Slovenija - PRESS (16)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code