Kot veleva tradicija, smo tudi tokrat za vas med raztovarnjanjem ujeli novi BMW serije 8 v različici M850i xDrive! To je prvi in trenutno tudi edini BMW serije 8 nove generacije v Sloveniji.

Pa smo ga le dočakali tudi v Slovenijo! Po več kot 19 letih se je na trgu naposled le znašla druga generacija BMW serije 8! Na prve fotografije nove generacije smo komaj čakali, še bolj pa smo težko čakali na prvi primerek, ki je včeraj zapeljal na slovenske ceste. Novo poglavje v bavarski ponudbi bo z izpopolnjenim kupejem zagotovo zanimivo!

Danes vam tako predstavljamo novi BMW serije 8 v M850i xDrive Coupe različici. Takoj ko smo novo serijo 8 ponovno videli v živo, smo ponovno osupli nad zunanjim dizajnom (prvič smo jo videli na pariškem avtosalonu prejšnji mesec). Izklesane linije na karoseriji z ozkimi sprednjimi žarometi (dodatne laserske luči svetijo do 600 m daleč) in drzno silhueto poskrbijo za več kot le privlačen avtomobil. Lahko bi rekli, da gre za pravi oblikovalski presežek, kljub temu, pa zunanjost ni preveč vpadljiva. Iz vsakega pogleda se občuti dinamičen in športen karakter avtomobila.

Zunanja barva Barcelona Blue Metallic poskrbi za ravno pravšnjo mero atraktivnosti, dodatki ki so na voljo v M850i različici pa poskrbijo za lep kontrast. pravo veselje pa se skriva tudi pod pokrovom motorja, kjer najdemo 4,4-litrski V8 bencinski motor, ki razvije 390 kilovatov oziroma 530 konjskih moči in 750 nevtonmetrov navora. Pospešek do sto kilometrov na uro? Le 3,7 sekunde! Definitivno serija 8 ne le izgleda hitro, temveč tudi je. Prilagodljivo M vzmetenje in štirikolesno krmiljenje in izrazit zvok izpušnega sistema – serijsko!

Različica M850i zunanjost in notranjost začini z nekaterimi skrbno izbranimi dodatki. Tako najdemo podaljšek sprednjega odbijača (splitter), agresivnejši komplet odbijačev tako spredaj kot zadaj, 20-palčna aluminijasta platišča s pnevmatikami različnih dimenzij in zmogljivejši M Sport zavorni sistem. Razne malenkosti, kot so recimo sprednje ledvičke, pokrovi stranski ogledal in zračniki na boku in drugi dodatki pa so odeti v Cerium Grey finiš.

Notranjost je tudi zgodba zase. Vlada tehnološka naprednost, uporabljeni pa so le najbolj kvalitetni materiali in pa usnje Vernasca, v tem primeru v svetlo rjavi barvi. Opazimo najnovejši informacijsko-zabavni sistem iDrive 7.0 v povezavi z modernim sistemom BMW Live Cockpit Professional (digialtni merilniki) v velikosti 10,25 palca.

Verjamemo in vidimo, da se je bavarska znamka pri novi seriji 8 močno potrudila. Čeprav smo morda pričakovali nekoliko več ekskluzivnosti, nas zagotovo ni pustila ravnodušnih. Komaj čakamo prve spoznavne kilometre z dovršeno in privlačno novo generacijo serije 8.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code