Prihajajoči 2021 BMW M5 CS obljublja zmogljivosti, ki so nedosegljive tudi marsikateremu superšportniku.

Zamisel o družinski limuzini, ki je obenem pripravljena, da na stezi demolira večino športnih avtomobilov, nima ravno logične podlage, saj večina tovrstnih avtomobilov ne bo nikoli v življenju videla dirkališča. Pa vendar na svetu obstaja čedalje več ljudi, ki si vedno želijo najmočnejšo, najlepšo, najhitrejšo in najbolj ekstravagantno različico določenega avtomobila, neglede na ceno, ki jo morajo zanj plačati.

V tem primeru razumemo težnjo BMW po razvoju prihajajoče CS različice, že v originalnu pošastno hitrega M5. Ta se bo že zaradi svoje ekskluzive zagotovo dobro prodajala, poleg tega pa bodo lahko s tem avtomobilom pokazali prav vse svoje inženirsko znanje in tako spotoma zadovoljili tudi tistih nekaj pravih BMW M navdušencev. Kot lahko vidimo v nedavno objavljenem videu zaključne faze testiranja BMW M5 CS na slovitem Nurburgringu, pa jim bo slednje tudi zagotovo uspelo. Avtomobil namreč izgleda zelo hiter in dobro uravnotežen, saj kaže zelo minimalno tendenco po podkrmarjenju ali prekrmarjenju.

Govorice nakazujejo, da bodo BMW inženirji svoje znanje uporabili tudi pri dodelavi 4.4 litrskega osemvaljnika, ki bo v tem primeru zagotavljal okoli 650 konjskih moči in 800 Nm navora, kar je 25 konjskih moči in 50 Nm navora več od Competition različice modela M5. Poleg pogonskega sklopa in dodelanega podvozja, bo šel BMW M5 CS tudi na blago dieto, kjer bo s pomočjo uporabe lahkih materialov izgubil nekaj kilogramov, dodatno pa bodo na avtomobilu tudi povsem unikatna platišča in visoko zmogljive keramične zavore, ki bodo poskrbele, da se bo ta dvotonska pošast tudi ustavila svoji moči primerno.

BMW M5 CS pričakujemo že prihodnje leto, zmogljivostne številke pa bodo zagotovo neverjetne.

Fotograf: Autocar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code