BMW začenja z novim projektom pod imenom Project i20. Znotraj projekta bo tako BMW pripravil dva nova električna modela; i5 in i6, ki bosta na trg vstopila leta 2021.

Automobile Magazine poroča, da BMWjevi inženirji trdo delajo na razvoju naslednje generacije električnih vozil. Pod programom Project i20 bo BMW pripravil dva električna avtomobila prihodnosti; i5 in i6, ki bosta na trg vstopila do konca leta 2021. Poleg povsem električnega pogonskega sklopa bosta avtomobila vsebovala najnovejšo in najnaprednejšo tehnologijo avtonomne vožnje, kar jo podjetje zaenkrat premore. Za razliko od modelov i3 in i8 bodo avtomobili izdelani znotraj projekta i20 izdelani iz kombinacije aluminija in jekla, dodane pa bo imel dele iz ogljikovih vlaken. i3 in i8 sicer uporabljata odlično kombinacijo ogljikovih vlaken in plastike, ki je lahka in dovolj trda, vendar so pri BMW ocenili, da je zaenkrat takšen material še predrag za množično izdelavo in bodo na novih modeli oddelka i uporabljali lahko gradnjo kot jo poznamo iz ostalih BMW modelov z dodatnimi deli iz ogljikovih vlaken.

BMW-i5-rendering-01

Avtomobili izdelani pod projektom i20 naj bi imeli na voljo tudi različne motorne različice, ki naj bi ponujali med 136 in 247 konjskih moči. Na voljo bo tudi štirikolesni pogon, težišče bo zelo nizko, znano pa je še, da bo obračalni krog zelo majhen. Kar se tiče izgleda naj bi bil novi model v osnovi večji in precej lepši i3.

Tudi naslednji model i3 naj bi prišel na svetovni trg do leta 2022. Glede konstrukcije se pri BMW še odločajo, saj imajo zaenkrat tri različne opcije; lahka konstrukcija iz ogljikovih vlaken kot jo uporablja sedaj, povsem aluminijasta gradnja ali pa nov princip, kjer naj bi bilo uporabljenih pet različnih materialov.

BMW-i5-rendering-02

Tudi priključni hibrid i8 naj bi do leta 2022 ali 2023 prejel naslednika. Ta bo hibridno tehnologijo zamenjal za povsem električno, saj bodo namesto bencinskega 1,5-litrskega trivaljnika in elektro motorja sedaj pod pokrovom nameščeni kar trije elektro motorji, ki bodo razvili do 750 konjskih moči, baterije pa naj bi omogočale domet do 480 kilometrov. Na voljo bodo še štirikolesni pogon, štirikolesno krmiljenje, vektorsko razporejanje navora in aktivno vzmetenje, ki bo skeniralo cesto pred vozilom. Naslednja generacija i8 zna biti pravi superšportnik, ki smo ga vsi čakali!

Poleg novosti BMW oddelka i pa BMW trdo dela tudi na povsem samovozečem avtomobilu, ki naj bi luč sveta ugledal leta 2025.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code