Predstavitev trgu novih BMW i4 M50 in i4 eDrive40 se postopoma nadaljuje in pretekli teden je lokalna pisarna BMW Slovenija gostila novinarsko konferenco.

Na teh novih fotografijah lahko ponovno vidimo BMW i4 M50 v barvi Frozen Portimao Blue. Toda bolj množici zanimiv avtomobil je BMW i4 eDrive40, ki je logično dostopnejši in tokrat žari v mineralno beli barvi.

Kar zadeva zunanjo barvo, je BMW i4 na voljo v najrazličnejših barvah: Alpine White, Mineral White, Black, Black Sapphire, BMW Individual Dravit Grey, Skyscraper Grey, Sunset Orange, Tanzanite Blue, San Remo Green, Aventurine Red, Brooklyn Grey in Frozen Portimao Blue.

 

Tako kot večina drugih kovinskih barv je tudi Mineral White dostopna z doplačilom, seveda pa se lahko odločite za brezplačno (in nekoliko manj luksuriozno) Alpine White. Te fotografije so zanimive tudi zato, ker nam prikazujejo kombinacijo bele barve z elementi Cerium Grey. Kar zadeva opreme, je i4 mogoče v Evropi prejeti s serijsko opremo ali opremo M Sport. Model i4 M50 ima tudi svoje lastne individualne zunanje značilnosti.

BMW i4 ima tudi 19-palčna platišča iz lahke zlitine v obliki črke Y (859M). Ko že govorimo o platiščih in možnostih, BMW ponuja dosledno paleto platišč iz lahke zlitine z aerodinamičnim dizajnom, v dimenzijah od 17 do 20 palcev. V notranjosti si lahko ogledamo usnje Vernasca Oyster z okrasnimi šivi in ​​obrobo iz finega hrasta z odprtimi porami ter s poudarjenimi trakovi v bisernem kromu. Kar kompleksna poved, kajne?

Kljub nižjim specifikacijam i4 eDrive40, ki se ponaša s klasično arhitekturo pogona na zadnja kolesa, zagotavlja moč 250 kW oziroma 340 »konjev« in 430 njutonmetrov navora. Doseg električne vožnje je ocenjen na 590 kilometrov po velikodušnem ciklu WLTP. Enako zanimiva je zmogljivost pri pospeševanju: 5,7 sekunde od 0 do 100 km/h.

BMW i4 se lahko polni do 200 kW z združljivim hitrim polnilnikom DC. Pri tej hitrosti lahko BMW i4 napolni 160 kilometrov dosega v samo desetih minutah, medtem ko i4 M50 prejme le 140 kilometrov dosega v istem času. Se pravi da za čas ene kavice na postajališču prejmete precejšno količino dosega – električni avtomobili se po slišanem ne zdijo več tako »nerodni«. Prav tako se lahko polni z močjo 11 kW iz domačega polnilnika, kar bo trajalo osem ur, da se baterija popolnoma napolni. Če ga zvečer pozabite vključiti v vtičnico, pa se boste tisti dan pač poslužili javnega potniškega prometa, dan bo v vsakem primeru pester!

Vir: BMW Group Slovenija

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code