Na današnji letni konferenci BMW Group je bil razkrit prihajajoči BMW i4.

BMW i4 je popolnoma električni 4-vratni Gran Coupé in bo – vključno z modelom BMW M Performance – na trg vstopil v letu 2021. Model BMW i4 bo na voljo v različnih verzijah, ki zajemajo dosege do 590 km (po ciklu WLTP). Z izhodno močjo do 390 kilovatov (530 »konjev«) bo BMW i4 pospešil od nič do 100km/h v približno 4 sekundah.

»BMW i4 je s športnim videzom, najboljšo vozno dinamiko v segmentu in ničnimi emisijami res pravi BMW. Srce znamke BMW postaja povsem električno« je povedal Pieter Nota, član upravnega odbora BMW AG, odgovoren za stranke, blagovne znamke in prodajo.

BMW še ne bo razkril pravila o poimenovanju in vseh podrobnosti, v preteklosti pa smo že izvedeli, da bo i4 na voljo v treh različicah: eDrive35, eDrive40 (oba ekskluzivno s pogonom na zadnja kolesa) in dodatek M50 (na voljo izključno z xDrive in specifično individualizacijo M Performance).

Modela eDrive35 in eDrive40 bosta prišla z nižjimi izhodnimi močmi in nekoliko zmanjšanim povsem električnim dosegom, verjetno precej nižjim od dosega i4 M50 (verjetno okoli 450 – 500 kilometrov). Kot je bilo pričakovano, je novi i4 v bistvu Gran Coupe G26 serije 4 z lastnostmi BMW i. Bencinsko gnana serija 4 je (presenetljivo) očem bolj prijazna kot  najnovejši bavarski “električar”. Na prednjem delu je danes že značilna, pokončna, “inteligentna rešetka” oziroma ogromne “ledvičke”. Sprednji odbijač je minimalističen in aerodinamično optimiziran, hkrati pa se zdi nekoliko pomanjkljiv.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code