Primerjava: BMW M4 proti BMW M3 Competition na merilnih valjih!

0
Videposnetek nazorno pokaže dejansko razliko v zmogljivosti med omenjenima modeloma. Vsekakor pa bolj kot same številke, mnogim več pomenijo pristni užitki med vožnjo.

Ko je BMW oznanil, da za M3 in M4 prihaja Competition Package, je večina ljudi takoj postala mnenja, da bi morala biti taka že na začetku. Kljub temu, da Competition Package ni toliko dražji kot je po besedah mnogih tudi boljši predstavlja bolj smiselen nakup. Competition Package zagotavlja nekoliko bolj agresiven komplet in obenem boljšo vozno dinamiko ter boljše zmogljivosti.

V teoriji razlika v moči ni gromozanska, saj Competition Package doda le 19 konsjkih moči več, kar se mnogim zdi zanemarljivo malo. Skupno motor tako razvije 450 konjskih moči, kar pomeni, da do stotice pospeši v 0,1 sekunde manj. To se pa seveda nikakor ne opazi v realnem življenju, ko na številke nismo tako pozorni. V videoposnetku, ki predstavlja razliko med običajnim M4 in M3 s Competition paketom, so nam predstavljena dejstva. Kljub temu, da sta sprva po zmogljivostih precej podobna, se na koncu izkaže da M3 s Competition Package na merilnih valjih razvije 16 konjskih moči na kolesu več kot običajni M4.

Običajni M4 je na merilnih valjih povprečno razvil 386 konjskih moči in 550 nevtonmetrov navora na kolesih. M3 s Competition Package je razvil največ 402 konjskih moči in 516 nevtonmetrov navora, tudi na kolesih. Brez težav pa lahko številke odmislimo, saj Competition Package dokazano ne doda samo ”konje”, temveč se izboljšave skrivajo v podvozju, vzmetenju in številnih drugih dodatkih.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code