BMW serija 6 Gran Turismo je nekakšen individualist v premium E-segmentu; ustreza bogato raznolikim zahtevam sodobnih ter izjemno zahtevnih kupcev. Združuje športne sposobnosti z nenadomestljivim udobjem v vožnji. Zunanjost - še toliko bolj po prenovi - je polna pristnosti in elegance, katero dopolnjuje prepričljiva in funkcionalna vsestranskost.

Kdo bi si mislil, da je BMW 6 Gran Turismo še vedno v proizvodnji, šokanto kajne? Ne le, da še vedno je – v začetku leta je bil tudi deležen kar nekaj posodobitev. Po našem testu leta 2018, so ga umetniki iz Münchna vzeli pod drobnogled in od takrat je v avtomobilu mnogo več tehnologije ter vozniku pomožnih sistemov. Kupec ima sedaj na izbiro tudi kar nekaj več barvnih kombinacij notranjosti ter novih barv karoserije. Najopaznejša razlika pa je seveda dizajn avtomobila, izstopajo novi žarometi ter prednja maska.

Osebno menim, da je strokovnjakom v Nemčiji uspel izjemen podvig glede izgleda prenovljene serije 6 GT. Že pred samo posodobitvijo je avto izgledal fenomenalno; mehke linije, lepo padajoč kupejevski zadek ter klasičen svetlobni podpis. Takšni ‘izobčenci’ prinašajo svež zrak v to – zadnje čase – tako monotono industrijo in ravno ta konotacija daje seriji 6 Gran Turismo posebno mesto na lestvici posebnežev. Statistično (po prodaji modelov GT) je razvidno, da s tem mnenjem spadam v manjšino, pa vseeno mislim, da to pravzaprav ni pomembno, saj je pri modelih Gran Turismo na prvem mestu, daleč pred vsem: enkratno uporabniško doživetje. Mirni, udobni ter prijetni vozniški izkušnji vsekakor pripomore serijsko opremljeno zračno vzmetenje zadnje osi.

Udobje, prostor in razkošje, so tri besede, ki predstavljajo prioritete inženirjem ter oblikovalcem pri ustvarjanju aktualne serije 6 Gran Turismo – G32.

Serija modelov G32 je BMW-jev drugi poskus ustvaritve inovativnega koncepta kompaktne limuzine (Progressive Acitvity Sedan) in naslednik prvotne serije 5 Gran Turismo (F07). Od leta 2017 – ko je GT pokukal na vrata serije 6 – do danes, je bilo prodanih 50 tisoč primerkov po vsem svetu. Na prvi pogled velika številka, a je v primerjavi s 600 tisoč prodanimi peticami le kaplja v morje.

Prenovljena serija 6 Gran Turismo zapolnjuje luknjo med poslovno petico ter vodilno luksuzno limuzino serije 7, saj združuje najboljše iz obeh svetov: športno silhueto z razkošno notranjosto in obilico tehnologije.

Novo oblikovani žarometi serije 6 GT se čudovito povezujejo z redizajniranimi kromiranimi ‘ledvičkami’, ki so zdaj videti bolj vitko in dodajajo širino celotni sprednji maski. Tako kot pri novi seriji 5, je tudi G32 zamenjala meglenke za svež dizajn zračnih odprtin. Neglede na to, da sta zadnji luči ostali skoraj enaki kot na prejšni različici, so Bavarci zadnji odbijač in prtljažna vrata malenkost vseeno spremenili. Trapezoidni zaključni deli izpušnih cevi so zdaj serijski pri vseh različicah motorjev. Nova serija 6 GT je lahko opremljena tudi z opcijskim zavornim sistemom M Sport, ki ga odlikujejo modre ali po novem tudi rdeče obarvane čeljusti, katere krasi najmočnejša črka na svetu – M. Najmočnejši bencinski in dizelski modeli pa imajo v paketu serijsko tudi 18-palčna lita platišča. Visokokakovostna notranjost z dodanim vrhunskim dotikom nemškega inženiringa pa vozniku ter sopotnikom ponuja elegantno atmosfero ter nepredstavljiv užitek v vožnji.

Avtomobil se ponaša s petimi različnimi pogonskimi sklopi: 2 bencinski in 3 dizelski. BMW kot vidimo še naprej elektrificira svoje modele. Tako kot v primeru nove generacije serije 5 so tudi pri seriji 6 GT vse pogonske enote opremljene z blago hibridno tehnologijo: v pogonski sklop je integriran zaganjalni generator 48V, ki razvije 10 konjskih moči in tako učinkovito pomaga pri razbremenitvi motorja. Energija sproščena pri zaviranju pa je shranjena v dodatni 48-voltni bateriji.

Vsi pogonski sklopi so sedaj tudi popolnoma skladni z emisijskim standardom EURO 6d. Motorji so izboljšani z optimizirano visokotlačno tehnologijo neposrednega vbrizga goriva. Pri vseh pogonskih različicah je na voljo le 8-stopenjski samodejni menjalnik Steptronic. Sistem xDrive pa si lahko kupec dodatno izbere le pri različici 630d in 640i, 640d pa je z bavarskim štirikolesnim pogonom že opremljena.

S celovito nadgrajenim tehnološkim paketom, vrhunsko izkušnjo za volanom in samozavestnim, osveženim videzom bo kljub majhnem odstotku prodaje BMW serije 6 Gran Turismo ostal edinstvena izbira v luksuznem segmentu vozil.

Za podrobnejši ogled BMW serije 6 Gran Turismo pa Vas vabim k ogledu uradne predstavitve s strani BMW-ja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code