Več mesecev pred uradnim razkritjem se skrivnostni avtomobili testirajo na javnih cestah in na Nürburgringu, oblečeni pa so v plastično preobleko. Kako poteka proces preobrazbe?

Kako jim uspe skriti toliko linij in oblikovanja? To je vprašanje, ki si ga zastavi večina ljubiteljev, željnih razkritja novih/prihajajočih modelov. Proizvajalci svoje nove upe zakrivajo iz različnih razlogov; večina ne želi, da bi konkurenca opazovala postopke razvoja, drugi želijo svoje nove stvaritve predstaviti sprva le omejenemu številu potencialnih kupcev ali pomembnežev. Vsem pa je skupna ena točka: testna vozila morajo pred odhodom iz garaže prekriti z oči parajočim vzorcem in lažnimi paneli, ki preprečujejo jasno razkritje.

testni-5-gt

Morda vas bo presenetilo nekaj stvar, kot so na karoserijo grobo priviti plastični deli, pokrov motorja in blatniki. Tudi notranjost je prekrita, tako se podrobnosti v potniški kabini ne opazi zlahka. Iz skrivnega prostora se testno vozilo posledično zapelje popolnoma spremenjeno in zelo učinkovito skriva vse vitalne dele. Proces si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code