Da prihaja nova generacija BMW X3 sedaj vemo že vsi. Tokrat pa je bila na cesti opažena zakamuflirana različica X3 M40i, ki je pokazala nekaj novih sočnih detajlov ...

V sončni Južni Karolini je bil na cesti ponovno opažen BMW X3, tokrat v različici M40i. Za razliko od prejšnjih fotografij je X3 tokrat odvrgel nekaj kamuflaže in daje zato boljši vpogled v končni zunanji videz vozila. Prototip vozila ima nameščen M Performance zavorni sistem z vpadljivimi modrimi čeljustmi, v zadnjem odbijaču pa se svetijo veliki kromirani zaključki izpušnega sistema. Pod kamuflažnim vzorcem se sedaj vidi že znano režo za hlajenje in boljšo aerodinamiko, ki spominja na dihalni sistem morskega psa.

BMW X3 bo osnovan na novi CLAR platformi, s tem pa bo pridobil na dolžini, širini in večji kabinski prostornosti, istočasno pa bo občutno lažji. Novost bodo seveda tudi nove motorne različice med katere med drugim spadata novi B48 2,0-litrski turbo štirivaljnik in B58 3,0-litrski turbo vrstni šestvaljnik. Prav slednji bo najverjetneje z močjo oskrboval motorno različico BMW X3 M40i.

bmw-x3-m40i-spy (15)

Moč se bo po pričakovanjih gibala med 340 konjskih moči, ki jih premore X4 M40i pa do okroglih 400 KM. Motor bo, kot je v navadi, povezan z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom, verjetnost, da bo avtomobil na voljo tudi z ročnim menjalnikom pa je malo verjetna. Je pa zato skoraj zagotova pristonost štirikolesnega pogona xDrive kot del standardne opreme.

Kateri pa je glavni cilj prihajajočega BMW X3 M40i? Porsche Macan seveda. Slednji je namreč zastavonoša na področju vozne dinamike med kompaktnimi mestnimi križanci. Bo Bavarcem uspelo?

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code