Športnejša, modernejša in bolj digitalna. BMW X3 in X4 sta bila osvežena, prejela sta stilske izboljšave, blago hibridne pogonske sklope in izboljšano tehnologijo.

V drugi fazi prenove v ciklu modela je BMW osvežil svoje uspešno športno vozilo BMW X3 (SAV) in športen kupe (SAC) BMW X4. Prejela sta prenovljen videz, izboljšano opremo in strukturo ponudbe, ki je bila optimizirana za stranke. Preoblikovan sprednji del in prenovljen zadnji del dajeta še jasnejši poudarek robustnemu terenskemu in športnemu videzu tretje generacije BMW X3. Njegov kupejevski brat, ki je v drugi generaciji – BMW X4, je prejel nov sprednji del, dodano mu je bil pa še posebej dinamičen zadek. Osvežitev je zaokrožena s sodobno notranjostjo z novimi funkcijami opreme in posodobljenim infotainment sistemom. BMW M GmbH je hkrati predstavil tudi nova modela BMW X3M in BMW X4M.

Na prvi pogled se za ta dva terenca ni veliko spremenilo. Vendar natančnejši pogled razkrije, da so »ledvičke« večje in v enem kosu. Obstajajo tudi številni novi modeli litih platišč, vključno s 19-palčnimi opcijami na slikah. Predelani so tudi LED žarometi, medtem ko ima X3 spremenjen par zadnjih luči.

Raven opreme je bila izboljšana pri obeh modelih, pri vseh modelih je zdaj na voljo 12,3-palčni zaslon na dotik z informacijsko-razvedrilnim zaslonom. Tudi na sredinski konzoli so znova premislili o upravljalnih elementih, ki so bili popravljeni za izboljšanje ergonomije in poenostavitev funkcionalnosti klimatske naprave.

Ne glede na to, katero opremo boste izbrali, boste prav tako zagotovo dobili tudi usnjeno oblazinjenje, ki je zdaj standardna širom ponudbe. Največja sprememba je dodajanje blage hibridne tehnologije vsem motorjem. Vse bencinske in dizelske enote ostajajo, a dodatek blago hibridne tehnologije jim omogoča čistejše in učinkovitejše delovanje. Sprememba se kaže tudi na tem, da imajo vsi modeli zdaj na voljo tudi štirikolesni pogon in gladki osemstopenjski samodejni menjalnik.

Običajna serija X3 in X4 imata za zdaj več možnosti za pogonski sklop, zato lahko dobite dizelski motor v preoblekah 20d, 30d in 40d, bencinsko različico 20i, hibridno različico 30e in M40i s 335 “konji” .

Prenovljeni modeli bodo na voljo za naročanje že v naslednjih dneh, čeprav se naročila začnejo realizirat šele oktobra.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code